Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '11

 
Kategori
Sivil Toplum
 

AÇEV Kursiyerlerine Belge

AÇEV Kursiyerlerine Belge
 

ALINTIDIR.


Türklerin çoğunlukla yaşadığı Kosova'nın Mamuşa kentinin Belediye Başkanı Sn.Arif BÜTÜÇ Bosna Dernek binamızda bizleri ziyaret etti. 

Arif BÜTÜÇ ve Ceyhan Belediye Başkanı Sn.Hüseyin SÖZLÜ'nün dışında Aladağ Belediye Başkanı Sn.Yusuf BAŞ, Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Abdulmuttalip BALCI, ÇABADER Başkanı Fehmi ARAZLI , Adana Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sn.İlker MEDENİ 'yi de misafir etmekten onur duyduk. Evsahipliğini Dernek Başkanımız Kasım GÜL ile Kadınlar Kolu Başkanı Kadriye ARIKAN ile Eğitim Kolu Başkanı Fatma GÜLKAN ve Dernek Genel Sekreteri Ayhan GEZER yaptılar. Dernek kurucularımızdan Asım Gül de misafirlerimize eşlik etti. 

Eğitim Sorumlusu Fatma GÜLKAN dernek hakkında bilgi verdi. Adana Bosna Derneğinde kermesler düzenlendiğini, TEFERİÇ yani; kahvaltı piknikleri yapıldığını, gençlik kolu tarafından folklor grubu kurulduğunu ve etkinliklerde bu grubun gösteri yaptığını; Ayrıca Boşnakça Dil Kursu için iki sınıf oluşturulduğu ve Bosna'da üniversite eğitimi almakta olan bir gönüllü tarafından haftada 3 gün ders verildiğini söyledi. 

Mart ayından itibaren de AÇEV (Anne, Çocuk Eğitim Vakfı) ile koordineli çalışıldığını ve dernekte 14 yaş üzeri yetişkinlere okuma yazma kursu düzenlendiği anlatıldı. AÇEV 'in 2009 yılında Sabancı Vakfının hibe programları ile desteklenen kuruluşlarından olduğu ve Fatma GÜLKAN'ın AÇEV'in gönüllü öğretmeni olması nedeniyle de bu program kapsamında sınıf oluşturduklarını ifade etti. 

Adana Saha Sorumlusu Durdu YALIM'ın desteğiyle 3 ay boyunca yapılan kursa katılan AÇEV kursiyerlerine Katılım Belgelerini vermek üzere Başkanlara rica edildi. Böyle bir çalışmayı yürekten alkışladığını belirten Mamuşa Belediye Başkanı Sn.Arif BÜTÜŞ Kursiyerimiz, aynı zamanda Bosna derneğinin üyesi Dursune ELMA' ya belgesini verdi. 

Ceyhan Belediye Başkanı Sn.Hüseyin SÖZLÜ de kursiyer Ayşe ÖZBAL'a belgesini verirken "Böyle annelerin elleri öpülür diyerek AÇEV'i ve kursiyerleri taktir ettiğini söyledi. 

Diğer kursiyerlerimize de belgelerinin verilmesi ile AÇEV ve Bosna Derneği misafir başkanlarımızca ayakta alkışlandı. 

 

 
Toplam blog
: 103
: 1399
Kayıt tarihi
: 21.03.08
 
 

Hacettepe Ün. mezunuyum. Öğrencilik yıllarımda ve okulu bitirdikten sonra bir gazetenin muhasebe ..