Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '16

 
Kategori
TV Programları
 

Acı Aşk gümbür gümbür geliyor!

Acı Aşk gümbür gümbür geliyor!
 

Acı Aşk etkileyici bir bölümle geliyor!


Başrollerinde yakışıklı ve profesyonel oyuncu Seçkin Özdemir ile güzel ve deneyimli oyuncu Selin Şekerci'nin olduğu ve Sezgi Sena Akay ve Alperen Duymaz gibi genç ve sektörde yeni olan isimlerinde dizide yer aldığı Acı Aşk her geçen hafta reytinglerini çoğaltarak adeta rakiplerine bende varım diyor.

Acı Aşk yayınlanan son bölümü ile Total’de 3.74 reyting ve 9.16 share ile 8. AB’de 1.45 reyting ve 3.83 share ile 30. ABC reyting kategorisinde ise 3.24 reyting ve 7.58 share ile 11. Oldu.

Acı Aşk dizisinin reytinglerine baktığımız zaman sürekli oranlarını arttırdığını ve sıralamada ilk 10’a  girdiğini ve bu tempo ile yakında ilk 5’e gireceğini söylersek sanırım iyi bir tahmin yapmış oluruz. Acı Aşk dizisinin TOTAL ve ABC reyting kategorilerinde oranlarını artırarak devam ediyor ama AB kategorisinde ise biraz reytingsel açıdan sıkıntı yaşıyor bunun nedeni ise bence kanal ile alakalı bildiğiniz gibi show tv AB reyting listelerinde genelde çok iyi sonuçlar alamıyor özellikle dizilerinde. Ama uzun vadede kanalın dizileri reyting listelerinde genelde daha üst sıralarda yer alıyor. Bence Acı Aşk dizisi zamanla daha iyi oranlar alacaktır ki zaten dizi her hafta yavaş yavaş’ta olsa yükselmeye devam ediyor. Ayrıca aldığı reyting oranları ile bende bu yarışta varım diyor ve görünen o ki sürekli artan oranları ile gümbür gümbür geliyor. Acı Aşk rakiplerini bu gidişle terleteceğe benziyor.

Acı Aşk diğer dizilerin aksine bölümler ilerledikçe daha iyi oluyor. Sektörde genelde dizilere baktığımız zaman bölümler ilerledikçe kalitenin düştüğünü senaryonun çıkmaza girdiğini ve dizilerin kendi içlerinde sürekli aynı olaylar etrafında döndüğünü görüyoruz. Özellikle romantik komedi ve gençlik dizileri bu duruma düşüyor. Acı Aşk dizisinin en avantajlı tarafı bence bu konusu çok farklı ve her karakterin kendine göre hikayesi ve ayrı bir gizemi bilinmeliği var. Bana göre izleyiciyi çekende bu bilinmezlik ve gizem dizide bölümler ilerledikçe karakterlerin bilinmeyen yönleri ortaya çıkıyor. Dünyaca ünlü Bad Love dizisinden uyarlanan Acı Aşk bence asla diğer diziler gibi senaryo konusunda sıkıntı yaşamaz ve kendi içinde çıkmaza girmez.

Ayrıca dizide gerçek dünya ile çok sıkı bir bağ kurulmuş bu da dizinin etkileyici yönlerinden mesela diğer dizilere baktığımız zaman çok uçuk bir dünya kurdukları tamamen toz pembe ve gerçek üstü bir senaryo örgüsü işlediklerini görüyoruz. Bu tür dizilerde kimsenin bir derdi olmuyor fazla tamamen karakterlerin aralarındaki ilişkileri izliyoruz. Romantik komediler de özellikle sürekli karakterlerin barışıp darılmaları ve vıcık ,vıcık bir ağırlığı olmayan aşklarını izliyoruz insan bu tür dizileri izlerken soruyor arkadaşım bu dünyayı Aşk mı döndürüyor ? Gerçek hayatta böyle bir şeyin olması sizce mümkün mü tabi ki değil o yüzden bu tür diziler izleyicisine bir şey kazandırmıyor. Zaten dış ülkede bu tür dizilerin tutulmadığını daha çok kaliteli dram dizilerin tutulduğunu görüyoruz. O yüzden Acı Aşk gerçeklik bağı kuvvetli olan farklı bir proje.

Gelelim yeni bölüme yeni bölüm fragmanı çok etkileyici fragmanda Seçkin Özdemir’in profesyonel ve üst düzey oyunculuğu ile hayat verdiği Bulut Ocak karakterinin artık tamamen babasının intikamına yoğunlaştığını görüyoruz. Dizide Bulutun bu gizemli intikam hikayesi çok merak uyandırıcı ve izleyiciyi adeta ekrana kilitliyor. Fragmanda ayrıca tecrübeli oyuncu Selin Şekerci'nin hayat verdiği Sude karakterinin bebeğini kaybettiğini görüyoruz. Anlaşılan o ki Sude’yi zorlu günler bekliyor. Bebeğinin kaybeden bulutun ise çok üzüldüğünü fragmandan anlayabiliyoruz ayrıca Sude’nin bebeğini kaybetmesinde Ali ve Melek karakterlerinin etkili olduğunu söylersek yanlış olmaz bence Bulut bu yüzden daha çok intikam hırsı ile dolacak…

Acı Aşk’ın merak uyandıran 10.Bölüm fragmanı :

https://www.youtube.com/watch?v=7d1rpk4hYeY

Acı Aşkın yeni bölümünde görünen o ki dizinin Başrol erkek oyuncusu Seçkin Özdemir’i sonunda 10. Bölümde bol bol izleyebileceğiz bildiğiniz gibi Bulut karakteri dizide fazla görünmüyordu senaryonun gidişatı gereği ve Seçkin Özdemir’in üst düzey oyunculuğunu fazla izleyemiyorduk. Size ufak bir tüyo vereyim Acı Aşk dizisinin kore versiyonu Bad Love a göre Seçkin Özdemir’in canlandırdığı Bulut karakteri ilerleyen bölümlerde dizide daha ağır basacak ve galiba sonunda dizide başrol olan Seçkin Özdemir’i daha çok ve olması gerektiği gibi ön planda göreceğiz.

Tabi dizinin senaristleri Seçkin Özdemir gibi bir oyuncuyu kullanmayı bilemezse neler olacağını kestirmek zor dizide şuanda en üst düzey oyunculuk yapan ve izleyicinin diziyi asıl izleme sebebi olan oyuncu Seçkin Özdemir herhalde senaristler bunun bilincindedir zaten elinde Seçkin Özdemir gibi oyuncu olan ve onu kullanamayan senaristlere sektörde ne gözle bakılacağını tahmin etmek zor olmasa gerek böyle bir durum olduğu taktirde bence senaristlerin zekasından şüpheye düşülürdü galiba… Selin Şekerci'de bence yeterince öne sürülmüyor dizide en üst düzey oyunculuk yapan bayan oyuncu konumunda ama nedense başarılı oyuncuyu çok fazla göremiyoruz dizide dizinin ana hikayesi ile alakalıdır bu durum ama senaristlerinde şunu unutmaması gerek burası Türkiye elinde iyi oyunular varsa kullanmasını bileceksin o oyuncuların hakkını vereceksin kaleminle…

Seçkin Özdemir’in ağlaması ve üst düzey oyunculunu izlemek emin olun ayrı bir zevk. Çok hızlı ruh hali değiştirebilen adeta saniyeler içinde duygularla dans eden ve her duyguyu kusursuz şekilde aktarabilen yakışıklı ve tecrübeli bir oyuncu. Türkiye sektöründe en iyi ağlayan erkek oyuncu lakabı ile bilinen Özdemir özellikle ağlama sahnelerinde izleyenlere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Acı Aşk heyecanlı, gizemli ve yüksek tempolu yeni bölümü ile Pazar akşamı saat 20:00 da Show tv de…

Diziyi izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum alışılmışın dışında olan ve klişe olamayan konusu ve Seçkin Özdemir’in görkemli oyuncuğu ile size emin olun kaliteli bir zaman dilimi yaşatacak…

Çetin Kaya

Twitter/fankafacetinn

 
Toplam blog
: 449
: 1506
Kayıt tarihi
: 31.01.14
 
 

Şuanda Turizm İşletme Fakültesinde okuyorum.Endüstri Teknik Ve Meslek lisesi mezunuyum. Ufak mana..