Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Acı badem kurabiyesi

Acı badem kurabiyesi
 

acı badem kurabiyesi


Kullanılacak Malzemeler:

    1 çay bardağı ayçiçeği yağı,
    1 çorba kaşığı yoğurt,
    250 gram margarin,
    4 çorba kaşığı pudra şekeri,
    1 adet yumurtanın sarısı,
    4 su bardağı un,
    1 paket kabartma tozu,
    1 paket vanilya,
    2,5 çorba kaşığı mısır nişastası,
    1 su bardağı toz badem,
    1 tutam tuz.

İçinin harcı için;

    1 su bardağı Hindistan cevizi,
    1 paket çiğ krema,
    3 çorba kaşığı pudra şekeri,
    4 çorba kaşığı toz Antep fıstık,
    1 paket vanilya.
    Üzeri için;
    5 çorba kaşığı toz şeker,
    2 tane yumurtanın akı.

 

Pişirme süresi:40 dakika 175 derecede önceden ısıtılmış fırında.
  Acı badem kurabiyesinin yapılışı :
•    Öncelikle iç harcı hazırlamak için derin bir kabın içerisine 1 su bardağı Hindistan cevizi,
•    3 çorba kaşığı pudra şekeri,4 çorba kaşığı toz Antep fıstık,1 paket vanilya ilave edip karıştırın.üzerlerine 1 paket çiğ kremayı yavaşça ilave ederek çırpın tezgahın bir kenarına dinlenmeye bırakın.Bu sırada hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içerisine oda sıcaklığında yumuşamış 250 gram margarini,4 çorba kaşığı pudra şekerini,1 adet yumurtanın sarısını alıp eliniz ile yoğurun.daha sonra 1 çay bardağı ayçiçeği yağını
•    1 çorba kaşığı yoğurdu, 4 su bardağı unu,1 paket kabartma tozunu,1 paket vanilyayı,2,5 çorba kaşığı mısır nişastasını,1 su bardağı toz bademi son olarak malzemelerin tadını ayrıştırması için 1 tutam tuzu ilave ederek iyice yoğurun ve hamuru dinlenmeye bırakın.
•    10 dakika kadar dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte açar gibi açın ve hazırladığınız kremalı iç harçtan yarım tatlı kaşığı kadar alıp içerisine doldurun.ağızlarını yuvarlayarak kapatın.bütün hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın.Hamurlarınız hazır olunca 2 tane yumurtanın akını bir kabın içerisine aktarıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın.hamurların üst kısmını batırın ve 5 çorba kaşığı toz şekeri bir tabağa aktarın daha sonra yumurta akına bulanmış hamurları tabak içinde şekere bulayın.hamurlarınıza şekil vermek adına üzerine çizik çarpı gibi benzer işaretler yapıp daha güzel bir sunum elde edebilirsiniz.
•    Hamurlarınızı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 160 derecede fırına koyun ve üzerleri hafif pembe renk alıncaya kadar kontrol ederek pişirin.Kurabiyelerinizi servise hazır.

Afiyet Olsun..

Kaynak: Acı badem kurabiyesi

http://www.oktayustayemektarifleri.biz.tr/aci-badem-kurabiyesi/

 

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..