Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '10

 
Kategori
Kitap
 

Acı Çikolata

Acı Çikolata
 

Acı Çikolata yemek aracılığıyla aşk ilanının yapılabildiğini anlatan bir kitap. Romanda yemek tarifleri verilmiş. Kocakarı ilaçları anlatılmış. Baharatların afrodizyak etkisi roman içine serpiştirilmiş.Yemekler hoşa gitmeyen durumlarda insanları zehirleyebiliyor.Ama bazen de o kadar güzel oluyorlar ki . Tina yaptığı eşsiz yemeklere aşkını katıyor çok da uzakta olmayan, aynı evde yaşadığı, sevgilisine sunuyor.Yazarın dili hoş akıcı biraz alaycı ama etkileyici. Meksika ‘da devrim sırasında yaşananlar eski gelenekler bunların uygulanmasının insanların hayatlarına verdiği acı, tarifler arasında ve biraz da hayal dünyasında ki imgelerle anlatılmış. Meksika yemekleri gibi yakıcı bir aşk var. Loura Esqivel’in bu romanı Meksika ve ABD’de oldukça ilgi görmüş ve filme alınmış. Hoş kolay okunan bir kitap. 

Romanın adı acı çikolata bildiğiniz gibi sütsüz acı çikolatanın tansiyon düşürücü etkisi var .Kandaki antioksidan seviyesini artırıyor.İnsanları kalp hastalıklarına karşı koruyor.Ben de size acı çikolata ile yapılan bir tatlı tarifi -çikolatalı mus -vermek istiyorum.Kolay yapılabilen bir tatlı. Dersem de inanmayın.Ama harika bir tadı var. 


Malzemeler:
400 gr sütsüz acı çikolata (bitter)
8 adet yumurta

Yemeğin Tarifi
Çikolataları küçük küçük parçalara ayırıp, çelik bir tencereye yerleştirin. Çok kısık ateşte eriyinceye dek tutun. Büyük bir kasede yumurtaların sadece sarılarını 15 dakika mikserde çırpın. Çırparken erimiş çikolatayı kaşık kaşık ekleyin. Ayrı bir kasede yumurta aklarını kar gibi köpük oluncaya dek çırpın. Mutlaka tahta bir kaşık kullanarak, birer kaşık birer kaşık çikolatalı sosun içine bırakın. Köpüğün inmemesine dikkat edin. Böylece tüm yumurta aklarını çikolatalı karışıma yedirin. Kaselere paylaştırıp, buzdolabına alın. 1 gece buzdolabında bekletip, ister sade isterse dondurmayla beraber servis yapın.

 

 
Toplam blog
: 36
: 1773
Kayıt tarihi
: 22.02.10
 
 

Küçük notlar ve kısa paylaşımlar; yazacaklarım yaşadıklarım olacak. Sinema tiyatro ve kitaplar va..