Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '16

 
Kategori
Futbol
 

Acı hayat

Hayat maalesef çok acımasızdır. Dün alkışlarla el üstünde tutulurken bugün bir bakmışsınız en yakın dostlarınız tarafından bile eleştiriliyorsunuz. Futbol dümyası hayatın en acı olduğu, belki de en büyük nankörlüklerin olduğu yerdir.  10 sene önce Fenerbahçe Denizlispor maçında şampiyonluğu kaybedince istifa eden Aziz Yıldırım için yüzbinler istifa etme diye yürümüştü. Bugün ise milyonlarca Fenerbahçe taraftarı istifa etmesini istiyor. Aynı şey bugün adına Süleyman Seba sezonları yapılan merhum Süleyman Seba'nın da başına gelmişti. Şimdi herkes olur mu öyle şey diye itiraz edecektir. Ama maalesef o günleri iyi hatırlayanlar bilir ki Ahmet Dursun Süleyman gitsin diye tribünler hep bir ağızdan bağırıyorlardı. Ama bugün Süleyman Seba büyük bir saygı ile anılmaktadır. O yüzden Aziz Yıldırım da artık yargıtay kararı danıştay kararı beklemeden acilen istifa etmelidir. Artık miadını doldurmuş, ne futbolcularla ne de taraftarlarla bağı kalmamıştır. Çok daha fazla kötü olmadan bu işi bitirmek en hayırlısıdır. En kısa zamanda kongre kararını alarak Ali Koç'un önünü açmalıdır. 

Dün aklşam ki skor Advocaat'ın da dediği gibi normal bir skordur. Fenerbahçe Manu'dan ilk defa böyle bir fark yemiş gibi davranmaya, kadro kalitesini falan tartışamaya gerek yoktur. Neredeyse Fenerbahçe'nin yarı değerindeki bir adam Pogba dün akşamın yıldızıdır. Skor 3-0 olduktan sonra kenarda ısınan İbrahimoviç'i görünce maçın ikinci yarısnı seyretmenin bana acı vereceğini düşündüğüm için bilgisayarı kapatıp yattım. Neyse ki Mourinho İbrahimoviç'i Chelsa maçına saklamayı tercih etmiş. Yoksa düne kadar Premier ligde abuk subuk goller kaçıran İbra eski günlerien geri dönüş yapardı. Aslında maça çok da fena başlamamıştık. İlk 30 dakikada dengeli bir oyun vardı. Ama maalesef bizim ligimizde yere göğe sığdıramadığımız hakemlerimizin veremediği penaltıları elin oğlu affetmiyor. Ne dün akşam ki ne de Beşiktaş maçında çıkan penaltı kararları yanlış değildi. Hepsinde de yüzde yüz temas var ve penaltılar doğru karar. Umarım bizim eyyamcı hakemlerimiz bunları seyretmişlerdir. Penaltılarla maç 2 dakika içinde 2-0 olurken Volkan Demirel yine kalede put gibi durarak artık benim de miadım doldu diyordu. 2 gün önce 36'lık Buffon'un 18 yaşındaki bir kaleci gibi ceylan atikliği ile çıkardığı penaltıyı düşünüyorum da.... Mert ve Serkan'da ısrar edilseydi bugün bunları konuşuyor olmazdık. 

Takımın ilk yarıda girdiği tek pozisyonun kahramanı 2 orta saha oyuncusu olması Fenerbahçe forvet oyuncularının ne kadar yetersiz olduğunun ispatıdır. Lens sakatlıktan dönerse ilaç olur mu bilemiyorum ama en azından bir umut olur. Bu takıma devre arasında leblebi gibi gol atan bir santrafor bir Alex ayarında 10 numara mutlaka şarttır. Yoksa bu sezon sadece bu sezonu değil en az 2 sezonu da kaybederiz. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..