Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

13 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

Açık, seçik türban ve siyasi hırs..

Açık, seçik türban ve siyasi hırs..
 

Türban ve Makyaj


Siyaset öylesine meşakkatli, hırslı bir yol ki, bu yolda yürüyenlerin istekleride bitmez, tükenmez. Daima üst makamlara gözlerini dikerler. Kim kimin ayağını kaydıracağı hiç belli olmaz.

Gül'ün 22 Temmuz seçimlerinde (MHP'nin 367 desteğini açıklamasının ardından ) Cumhurbaşkanlığı'na adaylığını ilan edip, inisiyatifi Erdoğan'ın elinden almasından itibaren"aralarında gel gitler yaşandığı da bir gerçektir. Ayrıca Emine Erdoğan'ın köşkteki davetlere gitmemesini, Hayrünisa Gül'ün başbayan koltuğunda oturması olarak gösterilmektedir.

Hayrünisa Gül'ün İlkokullarda türban takılmasının doğru olmadığını nitelendirmesinden sonra, Başbakan, bunun üzerine sorulan soruya şu yanıtı verdi. '' Özgürlüklerin tanımı noktasında bireysel açıklama yapma noktasında değilim, çünkü özgürlüklere olan inancım çok farklı'' dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise daha sonra, Hayrünisa Gül'ün bu beyanında haklı olduğunu bir gazetecinin sorduğu sualde cevaplamıştır.

Partiye ters düştüğünüz anda, ipinizi çekmektende geri kalmazlar, son örnek, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'dur. ''Türban konusunda, görüş sormak laikliğe aykırıdır'' ve '' Bir kadının türban takması Müslümanlığın ön şartı değildir'', ''Bir kadın başını örtse de örtmese de kendisinin Müslüman olduğunu söylüyorsa Müslümandır'' sözleri AKP'nin türbanı kullanma stratejisine ters olduğundan, istifa etmek zorunda bırakıldı.

Çünkü AKP türbanı siyasi bir simge olmanın yanında ikinci bir amaç uğruna kullanmaktadır. Şöyle ki; Türbanı siyasetin gerçek gündeminde bir eksen kayması yaratma cabası olarak görmektedirler.

Türkiye'nin gerçek gündemi; İş, aş, yoksulluk, bağımsızlık, sömürüye karşı koymaktır. Aydın ve batıya dönük çağdaş düşünce ekseninde ilerlemektir. İşte halkın gündemi ne zaman bu olayları sorgulamaya başlaması, yorumlaması ve bu bilincle çözümlere doğru yelken açmasıyla, perdelemede başlıyor. TV'lerde, medyada yandaş medya harekete geçiriliyor ve siyasetin ortaya attığı ''TÜRBAN'' konusu boy gösteriyor.

Cumhuriyete karşı yürütülen yeşil devrimin bir parçası olarak, türbanın altında var olan abartılı makyaj, gerçeği gözlerden kaçırmak için ortaya çıkarılıyor.

İşte Ali Bardakoğlu gibi aydın bir din adamı ve ilahiyatçı, ne cemaatlerin, ne tarikatlarin nede partinin işine geliyor. Burada kazanan, dindarlar değil, dincilerin oluyor...

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..