Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Açık lise sınavı

Açık lise sınavı
 

Milliyet gazetesinden alınma


17-18/05/2008 tarihinde ülkemisde Açık Lise sınavalarının yapıldığı dönem. Bu dönemde, Lisede okumaya imkan bulamamış kişilerin, devam mecburiyeti olmadan okuyabilmelerine imkan tanıyan bir sistem.
Bu sistemin dünyada örnekleri olduğu gibi, çalışmak mecburiyetinde olup, okuma imkanı olmayanlar için çok olumlu bir sistem.
Bu sistemin örgün öğretim sisteminden bir farkı varmı? Aslında olmaması gerekiyor. Bundan 6 yıl kadar öncesine kadar yoktu da, şimdi ne oldu da, yeni yeni giyinme tarzları ortaya çıktı.


Hayatın ner dalında olduğu gibi, eğitim sisteminde de büyük değişimlerin(!) yaşandığı bir süreçten geçiyoruz.
Bu süreç ne kadar çağdaş, ne kadar topluma faydalı, o tartışılmaz bir gerçek(!) Çünkü iktidar öyle diyor. Her konuda kararı ben veririm!.. Benim verdiğim kararları herkes tartışmasız bir şekilde uygular! Ve uyar...
Bu kadar yazdıktan sonra, 17.5.2008 tarihli Tv göründüleri ve bu günkü gazete manşetlerine baktığımızda; İstanbul, Fatih, Çapa İlköğretim Okulu, Kağıthane İmam Hatip Lisesinde sınava girenler, çarşaflı, türbanlı, sarıklı, takkeli, hiç kimseden, Cumhuriyet'ten, Laiklik ilkesinden, Türkiye Cumhuriyetinin Kanunlarından, bu hususta Yüksek Yargının verdiği içtihat kararlarından falan çekindikleri yok.
Bu kişileri sınava alan görevlilere ne demeli! Allah bilir içeride de serbest bırakmışlar, istedikleri gibi kopye çekerek, sınavlarında başarılı olabilecek notu almalarını sağlamışlardır(!)
Şimdi bazıları diyecek ki(!) Onların dini bütün. Kopye falan çekmezler (!) Bir ülkenin kanunlarını hiçe sayanlara, demokratik düzene çeşitli şekillerde karşı çıkanlara, şeriat özlemcilerine, Cumhuriyetin temeline dinamit koyanlara, gösterilen bu müsamaha niye?
1 Mayıs gösterilerinde, sözde kanunları uygulayanlar, 17 Mayıs' ta nerde, ne iş yapıyorlardı?


Ha bir de bu görüntüler sadece İstanbul ilinde, düşünün bir Erzurum'u, Çorum'u, Yozgat'ı, Siirt'i, Batman'ı oralarda daha vahimdir herhalde(!)
Bu yazdıklarımın, gerçek müslümanlarla bir ilgisi yok. Dini kendilerine siper edip, Cumhuriyete, Demokrasiye, Laiklike, Cumhuriyetin Kanunlarına, karşı durmayı marifet sayan yobazlara(!)
Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, başaramıyacaklar.Başarmalarına müsade etmiyeceğiz...

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..