Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Açıklık mı rezillik mi?

Açıklık mı rezillik mi?
 

BU KIZLAR GİYİNİK Mİ ?


Sokaklar iyice soyunmaya başladı. Olay öyle çığırından çıkmaya başladı ki, geceleyin yatarken giyindiği iç çamaşırıyla dolaşıyorlar. Artık buna rezillik mi denir, yüzsüzlük mü denir isim bulamıyorum.

Açık giyinmek başka bir olay, çıplak giyinmek başka. “Sana ne bundan, herkes istediği gibi giyinir” derseniz, “her koyun kendi bacağından asılır” derseniz, işte orada “dur” derim.

Kimsenin, bir başkasını rahatsız etmeye hakkı yoktur. Kimsenin toplumun ahlak değerlerini bozmaya hakkı yoktur, derim. Eğer siz, yaşadığınız toplumda başkalarının varlığını unutursanız buna saygısızlık ve ahlaksızlık denir.

“Kişinin, giyim kuşamı çevresine olan saygısını ortaya koyar.”

Düşünün ki, evinizde kendi aile bireylerinizle olduğunuzda pijamalarınız ile dolaşabilirsiniz; fakat evinize bir misafir geldiğinde daha derli toplu olup şehir giysilerinizi giyinirsiniz. Hatta evinize gelen kişi kariyer sahibi ise veya çok özel biriyse ona göre siz de giyiminize özen gösterirsiniz. İşte kişinin sokak giyiminin de bir ölçüsü olmalıdır. O ölçüyü aşarsa, o topluma saygısızlık yapıyor demektir.

Tarihte, Behlül Dane diye bilinen bir adam varmış. Bir gün böyle benzer bir sorun olmuş. O da olaya müdahale edince olay padişaha aksetmiş ve huzura çıkınca padişah ona: ”Sana ne! Başkasına müdahale ediyorsun, her koyun kendi bacağından asılır” demiş. O da sesini çıkartmayıp çıkıp gitmiş. Gitmiş ve evinin balkonuna bir koyunu kesmiş ve asmış. Günler geçmeye başlayınca artık koyun çürümeye ve kokmaya başlamış. Bu koku komşuları rahatsız etmeye başlayınca yine olay padişaha aksetmiş ve padişah adamı çağırmış ve sebebini sormuş. Behlül Dane padişaha: “Hünkarım siz değil miydiniz geçenlerde filanca meseleden dolayı her koyun kendi bacağından asılır diyen? İşte o koyun da kendi bacağından asılıyor, millete ne oluyor ki size gelmişler?” demiş. Padişah Behlül Daneye hak vermek zorunda kalmış.

Aynı mevkide yaşamak zorunda olan insanlar da o toplumun değerlerine uymak zorunda olduğunu bilmelidirler.

Açık gezmesi yetmiyormuş gibi bir de sırtında sadece “soft” denilen tarzdaki giysi ile ayağını, sokağın ortasında araçların çeşitli sokaklara geçişini engelleyen babaların üzerine koyup bacak arasını gösteren kadına ne demelidir sizce?

Bunu gören çocuğa ebeveyni ne cevap verebilir?

Özgürlükler sonsuz değildir ve olamaz. Olursa o özgürlük değil rezillik olur.

Nasıl ki plajda giyinik dolaşmaya müsaade etmiyorlar ise, sokakta da bikini tarzıyla dolaşılmasına müsaade edilmemelidir.

ABD de yapılan bilimsel bir araştırmada, çıplak kandının hem kendinin ve hem de onu gören erkeklerin sağlığını bozduğunun tespitini ortaya koydular…

Bir kadının bedeni sade ve sadece erkeğine serbesttir, sokakta bütün millete değil. Kadın, erkeği için en değerli varlıktır ki onu namus kabul eder. Siz cebinizdeki paranızı veya daha çok değer verdiğiniz bir eşyanızı taşırken nasıl bir ambalaj ile taşırsınız?

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..