Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Açıktan teşekkür...

Açıktan teşekkür...
 

Evet sevgili okurlar,

Dün gerçekten önemli bir gündü. Çünkü dün, sadece siyasi alanda değil, Ülkenin geleceğine yönelik son derece önemli bir adımın atıldığı bir gündü.

Evet, CHP ve DSP birlikteliğinden bahsediyorum. Özlenen bir tabloydu. Çünkü bölünmüşlük ve parçalanmışlık, Atatürk ve Cumhuriyet aleyhtarlığı peşinde koşanların ekmeğine bal sürmüştü ve sürmeye de devam edebilecekti.

Umut ediyorum ki, milyonların arzusu olarak tezahür eden bu birliktelik, sandığa da yansıyarak, temiz siyaset anlamında çok önemli adımların atılmasına vesile olabilecektir.

Sayın BAYKAL'ın bir gazeteci ile yaptığı telefon görüşmesinde " Çok mutluyum. Özlediğim sonucu sağladık, ama, bundan daha da mutlu olmam için " DOKUNULMAZLIKLARIN TÜMÜYLE KALDIRILMASI GEREKİYOR." O zaman daha da mutlu olacağım." demiştir.

Evet, işte bu söz ve bu düşünce, gerçekten Halkın büyük bir umutla beklediği, yolsuzlukların önüne geçebilmek, yoksulluğun ortadan kalkmasını sağlamak ve de devlet imkanlarının 3-5 yandaşın cebine değil, halkın daha rahat yaşamasına olanak sağlaması yönünde kullanılması açısından son derece önemlidir.

Yine bu düşünce, şu anda TBMM'de bu dokunulmazlık nedeniyle yargı karşısına çıkartılamayan, yargıdan kaçan içlerinde Başbakan, bakanlar ve milletvekilleri bulunan 125 civarında ki şaibeli insanların yargılanabilmesine, suçlu olanların cezalandırılmasına, suçsuz olanların ise, temize çıkmalarına olanak vermesi açısından son derece önemlidir.

Halka hizmet hakka hizmettir, yoksullukla ve yolsuzlukla mücadele edeceğiz, dokunulmazlığı kaldıracağız diyerek, Ülke insanını borç batağı içerisine sokan AKP İktidarı, 200 milyar dolar borçla aldığı Ülkeyi, 400 milyar dolar seviyelerinde borçlandırmıştır.

Bu borçlanmanın dışında özelleştirmeden alınan milyar dolarlar ve Devletin 4, 5 yıllık süreçte elde ettiği gelirler, iş yapma adına yandaşların ceplerine aktarılmış, emekli, işçi, memur inim inim inletilmiştir.

CHP İstanbul Milletvekili Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU'nun elindeki dosyalara katkı vereceğini umduğum, bazı şaibeli ve mevzuat dışı işlemlerle ilgili dosyalara kısa bir süre sonra yazılarımda yer vereceğim.

Artık bu Ülkede hiç bir şey, YAPANIN YANINA KAR KALMAMALIDIR, yapılanların hesabı sorulmalıdır.

CHP ve DSP birlikteliğinin bu konuda gerçekten ülkemize önemli katkı vereceğini düşünüyor ve umuyorum.

Bu birlikteliğin oluşumunda emeği geçen ve özveride bulunan, başta Rahşan hanım, Sayın Baykal ve Sayın Sezer olmak üzere herkese teşekkür etmek istiyorum.

Onlar görevlerini yerine getirmek için şimdilik üstlerine düşeni gerçekleştirdiler.

Şimdi sıra, seçim zamanında da HALK'mızda.

Onlarında üzerine düşeni yerine getireceklerine inancım tamdır....

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..