Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '14

 
Kategori
Faizler
 

Acil kredi alırken mutlaka bilinmesi gerekenler nelerdir?

Acil kredi alırken mutlaka bilinmesi gerekenler nelerdir?
 

acil kredi


Kredi her insanın hayatında ihtiyaç duyabileceği bir konudur. Bazı durumlardan dolayı acil kredi ihtiyacınız olabilir ve bu gibi durumlarda eliniz ayağınıza dolanabilir. Bu durumda işinizi aceleye getirmemeli ve yanlış tercihler yapmamalısınız. Yapacağınız acil işlemler o anlık ihtiyacınızı giderebilir ancak sonrasında ödeme konusunda birçok sıkıntı yaşayabilir ve cebinizden fazla para çıkmasına sebep olabilirsiniz. Acil kredi ihtiyacınızı giderirken işinizi aceleye getirip yanlış kredi tercihlerinde bulunmamak için uzman kişilerle konuşmalısınız. Bankaya kredi başvurusu için gittiğinizde banka çalışanına acil olarak krediye sahip olmak istediğinizi belirtmeyin ve her şartları kabul etmeyerek sizin cebinize en yakın olan krediyi seçmeye çalışın.
 
Acil kredi ihtiyacınızın olduğu dönemde sakin olmalı ve işinizi küçük araştırmalar sonrasında halletmeye çalışmalısınız. Kredi başvurusunda bulunurken önemli noktalara dikkat ederek sizin için en uygun krediyi belirlemelisiniz. Kredide önemli olan noktalardan birisi faiz oranıdır ve sadece reklamlarda gördüğünüz faiz oranlarının kredi borcunuzu belirlemeyeceğini bilmelisiniz. Acil kredi dönemlerinde genellikle atlanılan bu konu yanlış sonuçların gerçekleşmesine sebep olmaktadır. Kredinizi alırken banka çalışanı ile sadece faiz oranını değil yıllık maliyet oranını da konuşmalı ve maliyet oranı en az olan krediyi tercih etmelisiniz. Kredi alırken ve sadece faiz oranı belirtilirken sonrasında ise ödemeyi yaparken kredi kullandırma ücreti, ekspertiz ücreti, dosya parası, istihbarat ücreti, avukat masrafı, sigorta ücretleri ve vergiler adı altında ücretlerin faturanıza eklendiğini görebilirsiniz.
 
Acil kredi seçimindeki o kargaşalı dönemde ilk aşamada size iyi gelse de riskli seçimlerde olabilmektedir. Kredi ödeme seçenekleri olarak sabit ödemeli kredi seçmeniz sonrası için ödemede size kolaylık sağlayacaktır. Son yıllarda yaygınlaşan balon sistemi ilk duyduğunuzda ödemede kolaylık sağlayacağını düşünseniz de aslında çok tehlikeli bir seçimdir. Özellikle acil kredi başvurusu karşınıza çıkan balon kredi sistemi ilk aylarda daha az ücret ödeyip son ödemede yüklü bir miktar ödemenize bağlıdır. Bunun için son ödeme tarihi geldiğinde elinizde yüklü bir miktar para bulunması gerekmektedir. Bunu belirlemek kolay olmayacağı için tercih edilmesi riskli bir konudur.
 
Toplam blog
: 90
: 2496
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Kafasına takılan her konuyu sonuna kadar araştırmaya üşenmeyen, bildiklerini, öğrendiklerini ve i..