Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

Acil servisler şirin Binali Yıldırım şirin mi şirin!

Acil servisler şirin Binali Yıldırım şirin mi şirin!
 

Acil servislere artık kız bakmaya geliyorlarmış. Sağlık sektörümüz o kadar ilerlemiş ki, artık sadece hasta olanlar değil oğluna kız bakanlar da acil servislere gider olmuş. Acil servislerimiz çok şirin olmuş!

Hiç güleceğim yoktu! 

Binali Yıldırım'ın bu gerçekte yaşanmış "kız bakma" hadisesine yorumu bu!

Ha yani acil servisleri gereksiz yere meşgul etmeyin, demedi. Tam tersi, bu durumu hem olağan, hem şirin, hem de sağlık sektörünün ülkemizde çok geliştiğinin kanıtı olarak yorumladı.

Bu kanıt yetmez!

Ülkemizde ne kadar özel hastane, ne kadar özel poliklinik, ne kadar özel diyaliz merkezi olduğunu da söyleyip “sağlık”ın geliştiğini belgeleyelim!

Yetmez!

Eskiden sigortalılar hastanelerde beş kuruş para ödemeden muayene ve ameliyat olurken bugün katkı payı diye bir para alındığını, hatta bu katkı paylarının  çoğu zaman vatandaşı zorladığını da söyleyelim!

Hastanelerin çoğaldığını, artık hastaların kuyrukta eziyet çekmediğini söylerken teşhis ve tedaviye güvenin iyice azaldığını da belirtelim!

Özel hastanelerde beş yıldızlı otel konforunda, gülümseyen personel eşliğinde temiz ve özenli hizmet aldığını düşünen hastalarımızın varlığından bahsederken doktorların her ay belli sayıda ameliyat yapmaları konusunda baskı altında olduklarını, belki de gereksiz yere safra kesesi, bademciği vs. organı alınan hastaların da bulunduğu gerçeğini da ifade edelim!

Hastaların doktorlara güvenlerinin azaldığını, ancak birkaç doktora gittikten sonra teşhis ve tedavi konusunda rahatladıklarını saklamayalım!

Avrupalı doktor, hamile anneyi “bebek aşırı radyasyona maruz kalmasın” endişesiyle çok az ultrasona sokarken burada hamile bir annenin her ay(üç boyutlu ultrason da var artık, çok geliştik!)ultrasonla bol bol radyasyon aldığını da geçmeyelim!

Amerikan dizisi Breaking Bad'deki gibi, bir öğretmenin sağlık masraflarına sigortasının yetmediği sahneleri bu ülkede de gördüğümüzü, Amerikalılara özenmememiz gereken konulardan birinin de "vahşi kapitalizm" olduğunu belirtelim!

Acil servislerdeki şirinlikten bahsetmişken doktor döven hasta yakınlarının şirin olmayan hallerini de söylemeden geçmeyelim!

Çıplak gerçekler bana şirin gelmedi, belki şirin mi şirin Binali Yıldırım, bu gerçekleri de şirinleştirebilir!

 
Toplam blog
: 31
: 283
Kayıt tarihi
: 27.03.16
 
 

Eğitim: Mimar Sinan Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı /  İlgi Alanları: Okumak, yazmak, gezmek..