- Kategori
- Türk Mutfağı
Acılı çiğ köfte
...
Canı çiğ köfte çeken bir blog arkadaşımız için yazıyorum :)) Yapmaya karar verdiğinde bizleri de davet edecek J
Malzemeler :
1 su bardağı İnce Bulgur (köftelik)
250 gr sinirsiz, iyice dövülmüş dana eti ya da yağsız kıyma (Kıyma kullanacaksanız, 2-3 kez çektirin. Et kullanacaksanız tahta tokmakla dövülürse daha leziz olur. Ben dana eti kullanmanızı öneririm).
1 adet Kuru Soğan
1 tatlı kaşığı Zeytinyağ
1 demet Maydanoz
10 dal kadar Taze Nane
1 bağ Taze Soğan (yeşil soğan)
1 bağ Taze Sarımsak (damak zevkine göre daha fazlada olabilir)
1 adet Domates
2 yemek kaşığı Acı Biber Salçası (acı salça daha çok da olabilir)
Tuz, Kara Biber, Kimyon, Kırmızı Acı Biber (acı biberin fazla olmasında fayda var, nede olsa acılı çiğ köfte yapıyoruz demi. yalnız sonrasına karışmam :)))
Hazırlanışı :
Bulguru önceden ıslatın. Suyunu süzdükten sonra rendelenmiş kuru soğan ve küçük küçük doğranmış domates karıştırın ve yoğrun (yoğrulma sırasında elinizi suyla ıslatın. Yoğruma işini bir erkeğe yaptırırsanız daha iyi olur).
İçine tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon, biber salçasını ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra, eti ilave edin. Bulgur ve et ölünceye (yumuşayıncaya) kadar iyice yoğurun. Bu yoğurma etin durumuna göre uzunca bir süre devam etmesi gerekir.
Bu karışıma zeytinyağ, ince ince doğranmış, maydanoz, taze soğan, sarımsak, nane ilave edin. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Marul yaprakları üzerine yerleştirin.
Çiğ Köftenin yanında, çoban salatası, tere, turp, marul salatası servis edilebilir. Ama siz istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…