Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Acılı Ezme

Acılı Ezme
 

Merhaba,

Acılı ezme gerek kahvaltılık, gerekse et yemeklerinin yanında tüketilen iştah açıcı bir mezedir. Her ne kadar yöresel olarak farklı isimler alsa da, şivelerin içinde acının farklı versiyonlarıyla hemen o olduğunu anlarsınız. Evimizdeki malzemelerle kolayca yapılan tarifimiz şöyle:

MALZEMELER:
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 diş sarımsak rendesi
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru nane
Birkaç damla limon
Çok ince kıyılmış 5-6 dal maydanoz
2 yemek kaşığı ufak kırılmış ceviz içi

YAPILIŞI:
Tüm malzemeler bir kabın içinde karıştırılır. En son cevizi eklenir. Tuz koymaya gerek duymadım çünkü salçaların yeteri kadar tuzu oluyor.
Bu karışımı bir tabağa alıp, üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun. İnstagram adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme