Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
4827
 

Acılı Patlıcan Yemeği

Acılı Patlıcan Yemeği
 


Patlıcan severmisiniz? Ben çok severim ..Belki bu sevgimden ötürü de,yaz kış fark etmez mutlaka alır, salata ve diğer patlıcanla yapılan yemekleri yaparım
İşte şimdi belki biraz da acı sevenler ki,bu acısız pek lezzetli olmuyor ..Size basit ve kısa sürede pişecek bir tarifimi paylaşacağım

4 Kişilik

4 orta boy Patlıcan
500 gr Domates
150 gr Acı sivri biber
Bir kaç diş sarımsak
Bir kaç sap maydanoz
Yarım kahve fincanı Sıvı veya Z.Yağ
Tuz.


Yapılışı :

Sivri biberleri, ince ince ve Domateslerin kabuklarını soyup,küp küp doğrayın.
Tencerenize sıvı yağı ilave edin. Biberleri hafif kızartmadan biraz çevirin.Domatesleri atın ve oldukça kısık ateşte su salmaya başlasın . Bu arada patlıcanlara, bir kap içinde tuzlu su hazırlayın . Tüm kabuklarını soyun,küp küp doğrayın.Küpler çok büyük olmasın.

Tuzlu suya atın . 3 dk rengini atsın ve sudan çıkarıp yıkayın ve süzün .
Domatesler bu arada hafif su salmıştır. Patlıcanlarınızı ilave edin.Tencerenin kapağını aralık bırakmadan tam örtün.

Sarımsakları ılık suda biraz tutun ki, rahatça soyulsun.

Sarımsakları da soyduktan sonra,yıkayın ve ilave edin .Kısık ateşte kalmaya devam eden yemeğiniz,kendi suyunda pişmeye devam ederken,çok fazla karıştırmamaya özen gösterin

Eğer domatesler yeterli suya sahip değilse,ilk patlıcanı ilave ettiğinizden 2-3 dk sonra anlaşılır.Susuzsa bir ufak su bardağı, sıcak su ilave edebilirsiniz. Kendi suyunda pişen daha lezzetli oluyor.

Kısık ateşte 20 dk sonra pişmiş olacaktır Piştikten sonra ocağı söndürün.Üzerine biraz tuz gezdirin . Maydonozları, ince ince kesin ve en üstüne ilave edin .

Not: Bu yemek soğuk ve sıcak yeme özelliğine sahiptir. Sıcak sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.Arzuya göre domatesi, biraz çoğaltabilirsiniz Biraz ekşimsi olabilir.

Afiyet olsun

resim:safatarım.com

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Sevgili babamın, kendi elleriyle bize hazırladığı , özellikle yaz sabahlarımızın vazgeçilmez mönüsüdür ''congidi yemeği". Congidi babamın takdığı bir isimdir; sanırım kolay ve çabuk hazırlanan anlamında. Babamın congidi yemekleri meşhur ve çoktur, birini tarif ederim blogta belki..

Portakal Çiçeği ve FISILTI 
 25.02.2007 9:00
 

Ailecek severek yediğimiz, babamın tabiriyle "congidi" yemeğini tanıtmışsınız. Ellerinize sağlık, bu yemeği biz sabahları kahvaltıda bile yeriz.Esen kalınız.

Portakal Çiçeği ve FISILTI 
 24.02.2007 23:23
Cevap :
Sevgili Sıla yemeğin adını bilmiyordum Çok teşekkürler Bana Antalya'lıların yemeği diyorlardı .. Doğru tarifmi bilmem ama çok lezzetli. Yıllardır yapıyorum ..:) sevgiler Not: Acaba congidi ne demek?  24.02.2007 23:30
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 113
Toplam yorum
: 183
Toplam mesaj
: 48
Ort. okunma sayısı
: 5050
Kayıt tarihi
: 11.09.06
 
 

Kişisel gelişimde, düşüncelerin kullanımını sanat gibi gördüğümden, 1986yılından itibaren çok sevdiğ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster