- Kategori
- Yöresel Yemekler
- Okunma Sayısı
- 221
Acılı süzme
Yemek olarak yenildiği gibi, meze olarak da yenilir.
YAPILIŞI;
Derince bir kaba 250 gram kıyma, 2 su bardağı yıkanmış bulgur, arzuya göre tuz, 1 yemek kaşığı salça, kıyılmış 4 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 soğan rendesi, 1 çay kaşığı kekik konularak biraz su ile iyice yoğrulur. Yoğrulan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve avuç içinde oval şekli verilir. Geniş bir süzgece yerleştirilen köfteler; derince bir tencerede yarısına kadar su dolu, kaynayan suya oturtulur. Buharda yarım saat pişirilir ve servis tabağına alınır.
Arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Ben tereyağında eritilmiş salçalı karışım döküyorum: Bir tavaya 2 kaşık tereyağı, 1 kaşık sıvı yağ, konularak eritilir ve 1 yemek kaşığı acı biber salçası, 2 kaşık domates salçası sulandırılarak eriyen yağa ilave edilir karıştırılır, 2 dakika karıştırılır. İçine 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber konularak süzmelerine üstüne dökülür ve servise sunulur.
Acı sevmeyenler biberleri koymayabilirler. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Nahide Hanımcım çok teşekkürler sevgiler.
Şennur Köseli 30.01.2012 18:52- Cevap :
- SENNURCUĞUM SELAM CANIM İZMİR'DE AYIN12 SİNE KADAR KALMA DURUMU OLDU TORUNUMUN KOMPÜTÜRÜNDEN PEK YAZAMIYORUM SEVGİLER. NAHİDE 31.01.2012 12:02
Bu tam benim damak tadıma uygun birşeye benziyor Nahide Hanım. Önümüzdeki hafta sonu için mutlaka deniyor olacağım.
Merve Ballı Acar 30.01.2012 17:28- Cevap :
- MERVECİĞİM DENE BANA DA BİLGİ VERİRSEN MUTLU OLURUM SEVGİLER NAHİDE 31.01.2012 12:04
Tarif için Teşekkürler Nahide Hanım. Köfteler buharda dağılmıyor mu?
Erdal Ceyhan 29.01.2012 18:14- Cevap :
- Teşekkürler Sayın Ceyhan içinde yumurta olduğu için dağılmaz denemekte yarar var selamlar NAHİDE ÇELEBİ 30.01.2012 14:51