Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '09

 
Kategori
Siyaset
 

Açılım dedikleri bu mu ?

Açılım dedikleri bu mu ?
 

mynet resim


Açılım dedikleri bu mu yani?

Kürt açılımı denen konu aldı başını hala da devam ediyor. Açılamadı bir açılmak isteyenler. Vatandaşın bile kabataslak bildiği , tam olarak içeriğini bilmediği o büyüüüük açılım. Birbirinden farklı yorumlar, birbirinden farklı düşünceler... Kimine göre silahın bırakılması, kimine göre bölünmenin tam ortası…

Şimdiye kadar yazılan konularda tavrımı genelde yorum olarak dile getirdim ve bu konuda haberlerde en çok görüşünü beğendiğim kişilerin başında olan Sn. Oktay Vural (MHP Grup Başkanvekili)' ın tüm açıklamalarına katılarak okumaya devam ettim. Bildiğim kadarıyla kendisi de Kürt bir siyasetçidir.

ŞEHİT haberi oldu mu yazmaktan geri koyamadım kendimi, çünkü içim parçalanıyor, gözlerim doluyor...

Şimdi soruyorum bölmekle alakası yok diyenlere, şimdi soruyorum silah bırakılacak diyenlere!

Bu mudur açılım ?

Ha şimdi de bu ŞEHİTLERİMİZ içinde, açılım henüz olmadı, olmamaya devam edilirse böyle olur denecektir…

Şimdiye kadar sırt sırta aynı toprak için savaşan Türk-Kürt şimdi çok ayrı bir boyuta getiriliyor doldurmalarla…Ölen, vatanı için gözünü kırpmadan, şimdiye kadar ŞEHİT olan gencecik Mehmetçikler bunun yüzünden mi ölüyor yani tek sorun bu mu? Yemiyoruz, içmiyoruz Kürt vatandaşlarımızla uğraşıyoruz yani öyle mi?

Dün verdik yine Siirt-Eruh ve Hakkari-Çukurca’ da çıkan çatışmada, hayatlarının baharında 7 Mehmetçik… Bugünde Van' da hain tuzak mayın patlamasında yine Şehit...Kim, ne ve hangi durum arkada kalan gözü yaşlı ailelerine bir teselli olabilir ki? Babalarını görme fısratı bile olmadan acı ile doğacak bebeklere kim ne anlatacak?

Kim verecek bu Şehitlerimizin hesabını? Açılım mı?

Kürt açılımı deniliyor muhatap bebek katili alınması isteniyor…
Kürt açılımı deniliyor dağdakilerin aşağı inmesi deniliyor...
Kürt açılımı deniliyor hala Mehmetçikler Şehit oluyor…

Tüm seçenekler pkkyı gösteriyor nerde Kürt açılımı?

Kürt açılımı denilip pkk nasıl muhatap alınır veya alınması istenir soruyorum. Her Kürtçe konuşan pkk lı değildir ! Bu da bana göre bir koz olarak kullanılıyor ve Kürt vatandaşlarımızı buna yönelik dolduruyorlar. Şimdiye kadar etnik bir sorun olmayan ülkemizde maalesef ki bölücüler ve işbirlikçileri tarafından bu boyuta getirilmiştir...

Kürt-pkk ayrımını yapamayan, dolduruşla beyinleri yıkanan hala Kürt-Türk sorunu olarak görülen bu açılıma karşıyım…Şimdiye kadar şehit olanlar arasında Kürt yok mu? O zaman sorun Kürt olmakla alakalıysa onları da ayırmak gerek Şehit olmamaları için. Açılım maddelerini tek tek resmi olarak yayınlasınlar bakalım neymiş ve neden kapalı oturum?…

Aynı toprak üzerinde Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı… kardeşlerimiz var herkes bir özerklik isterse bu vatan bölünmezde ne olur ? Böyle bütünlük sağlanmaz! TÜRKİYE CUMHURİYETİ Türk olarak değil genel olarak hepsini kapsayan bir bütündür ! Anayasamızda bu bütünlük çerçevesinde sıralanmış maddelerdir. Değiştirilmesi teklif dahi edilmesinin mümkün olmadığı açıkça belirtilen maddeleri neredeyse baştan yazma adına yapılan bu girişimi TÜRKİYE CUMHURİYETİ devleti için şimdiye kadar canını vermiş olan tüm ŞEHİTLERİMİZ adına bir ihanet olarak görmekteyim.

TEK DEVLET, TEK BAYRAK, TEK MİLLET, TEK DİL...ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ...

Yaşları büyük olan (eski toprak derizya) Kürt vatandaşlarımıza baktığımızda Türkçe’ yi pek bilmemekteler, demek oluyor ki herkes istediği dili zaten konuşuyor…Yatırım yapılmamakta kısmına gelince Kürt olan işadamları, sanatçılar, milletvekilleri bunlar arasında yeterince yatırım yapacak güçte kişiler bulunmakta hadi Türkler sorun yapıyor güya, onun için yapmıyor diyelim peki ya bunlar niye yapmıyor?

Pkkya verilen her taviz onların cesaretlenmesini sağlayacağı gibi eylemlerini de keseceklerini sanmıyorum ve istekleri daha da artacaktır…Çoğunun Kürt olduğu düşüncesi; teröründe aslında, Kürt vatandaşlarımızın soyutlandırıldığını düşündürerek kendi taraflarına çekerek, asıl hedef bölmek ve iç çatışma Türk-Kürt kavgası yaratmak olduğu kanısındayım ki zaten kendilerini soyutlayanlar hep Kürt vatandaşlarımız olmuştur (dış baskı ve oyunlara inanarak)…Dış ülke yardımıda dahil olmak üzere, pkk girişimlerini ve isteklerini, Kürtlerin sorununu ele almış gibi yola çıkan ve mecliste içimize kadar girip güya Kürtleri savunan bu kişiler bunu da Kürt sorunu olarak önümüze koymaktalar ve bunun açılım denen bilinmedik bir durumla çözüleceği, BARIŞ adı altında; silahların bırakılması, daha fazla Şehit olmaması gibi yalanlarla milletimizi inandırma çabasındalar, bana göre bugüne kadar verilen tüm tavizlerin devamı ile birlikte terörün üstünlüğü ele geçirmek isteği ve vatanımızı iç çatışma yaratarak bölme çabasıdır...

Bizim Kürt-Türk sorunumuz değil pkk sorunumuz vardır ! Herkes aynı toprak parçasında, farklı etnikte olsa bir bütündür. Bunu bozmaya çalışan kişiler pkk girişimlerini destekleyen ve onların yandaşlarıdır...

Hangi ülkede böyle bir girişim vardır? Hangi ülkede pkk yanlısı kişilerin açıkça niyetlerini sergilemeleri, faaliyetlerini sürdürmeleri, meclise girmeleri vardır? Hangi ülkede can alıp, sonra ben hiçbir olaya karışmadım diyerek pişmanlıktan yararlanma vardır? Vicdanınız nasıl dayanıyor soruyorum !

Son olarak Anayasanın değiştirilemez maddelerini hepimiz biliyoruz ve yinelemek istiyorum burada;

1) Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

2) Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

3) Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe'dir.
Bayrağı şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Milli marşı "İstiklal Marşı" dır.
Başkenti Ankara'dır.

4) Anayasanın 1 nci maddesindeki devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 ncü maddesi hükümleri DEĞİŞTİRİLEMEZ VE DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİF EDİLEMEZ.



Daha o kadar çok şey var ki aslında sayfalar yetmez…

BAŞIMIZ SAOLSUN…ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’ TAN RAHMET, AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI VE SABIR DİLİYORUM…

 
Toplam blog
: 57
: 2010
Kayıt tarihi
: 26.03.09
 
 

26 yaşındayım (06.02.1984) Ankara'da ikamet etmekteyim. İşletme Fakültesi mezunuyum. Özel bir şirket..