Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '13

 
Kategori
Siyaset
 

Açılım görüşmelerinde kamuoyuna sızdırılan tutanakların şifreleri

Açılım görüşmelerinde kamuoyuna sızdırılan tutanakların şifreleri
 

23 şubat günü özel Türk milletinin paralarıyla satın alınarak Abdullah Öcalan’ı ziyarete gidecekler için tahsis edilen römorkör ile İmralı’ya gönderilen ve özel olarak seçilmiş şahıslar arasında yapılan görüşme tutanakları bir şekilde basına sızdırıldı. Taraflardan hiçbiri bu sızdırmaya sahip çıkmasa da sızdırılan gazetenin tarafsız gözükse de hükümete yakın olması da manidardır. Bence her zaman olduğu gibi bu sızdırma ile bir şekilde kamu oyunun tepkisi ölçülecek ve görüşmelere bu yönde  yol verilecek. 

Abdullah Öcalan’ın, İmralı’da BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’la yaptığı, bir MİT yetkilisinin de hazır bulunduğu bu görüşmelerin tutanaklarından ilk çıkarılacak olan şifre direkt olarak Tayyip Erdoğan’a yapılan uyarıdır. Akp’yi iktidara taşıyanların kendileri olduğunu  ve iktidarı altın tepsiyle Akp’ye sunduklarını belirterek AKP tehdit edilmektedir. AKP’den önceki hükümetlerin de  iş birliğine gitmeyerek kaybedenlerin kendileri olduğunu açık açık şu ifadeler ile  söylemektedir.  “APO’yu bitirdik” dediler. Stratejik hatalar yaptılar. Ergenekon’u saptılar umarım bu sefer böyle olmaz. Onun için benimle oynanmayacağını özellikle AKP’ye anlatmalısınız. AKP’lilerle konuşun anlatın. Siz Meclis’tesiniz size çok görev düşüyor. Anlamlı bir uzlaşmaya gidilseydi (Ecevit döneminde) ne Ergenekon ne AKP olmazdı. Biz AKP’yi çıkartan gücüz.” 

Tayyip Erdoğan’a Avusturya ya giderken  sorulan soruda: “Öcalan’ın mektubunda olduğu ifade edilen bir duruma göre, PKK’nın 15 Ağustos tarihinde sınır dışına çıkması ama 21 Mart itibariyle de silah bırakma çağrısına uyması ifadesi yer alıyor. Siz PKK’nın tümüyle silah bırakacağını düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Terör örgütü silahları bırakıp, ülkemizi terk ettikten sonra zaten ülkemizde herhangi bir sıkıntı olmayacaktır” diyor ama Abdullah Öcalan hiç de bu şekilde düşünmediğini  ve Pkk’nın silah bırakmayacağını tutanaklarda açık açık ifade ediyor ve  hatta Sakine Cansız’ında devlet tarafından öldürüldüğünü söylüyor.  Abdullah Öcalan  Türkiye de  Pkk’nın görevi tamamlanmış olsa bile diğer ülkelerde (Suriye, İran ve Irak) Pkk’nın görevinin devam edeceği ve silahı bu yüzden bırakamayacağını belirtmektedir. Bun dan da şu sonuç çıkmaktadır. Başbakana göre Pkk’lılar Türkiye dışında başka bir ülkeye yerleşebilirler (Öcalan’ın görüşüyle örtüşmekte). Peki bu yerleşme sonunda bir gün Türkiye ye dönmeyecekleri garantisini verebiliyor mu hayır. Peki kazanan kim olacak tabiki Pkk ve Pkk’yı elinde tutan güç. Verilen onca şehidin ve suçsuz günahsız şekilde öldürülen insanların Hakkı ne olacak. Anlaşılan o ki  Habur rezaletini millete yutturmaya kalkanlar son görüşmelerin gidişatının verdiği sonuçlara  göre bu hesabı  Pkk’ya hiç bir zaman sormayacaklar. 

Abdullah Öcalan, Sırrı Sakık’ın: Sizin konumunuz ne olacak sorusuna "Herkes, hepimiz özgür olacağız." diyor. Kısacası yapılacak olan mutakabat sonucunda özgür kalacağını, hepimiz özgür olacağız darken Kürdistanı mutlaka kuracaklarını ifade etmektedir. Yine, “ Başarılı olursam, Ne KCK  tutuklusu kalır ne başkası. Bu olmazsa 50 bin kişiyle halk savaşı olacak. Ölen ölecek, ben karışmıyorum.” Derken aslında neden tüm Türkiye'de yaşayan Kürtleri katmıyorda sadece elli bin kişiyi katıyor. Yoksa bu elli bin kişi son zamanlarda MHP milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun  bahsettiği Türkiye de kendini gizlemiş Ermeniler mi? Öcalan burada bir şeyi daha ele veriyor. “Şunu iyi bilin devlet de ben de vazgeçemeyiz” darken aslında üçüncü bir gücün daha olduğunu itiraf etmek istiyor. Vazgeçerlerse başlarına geleceklerden korkuyorlar. Ve buna Akp hükümetini de katıyor. Üçüncü gücün elinde ne gibi belgeler bilgiler, şantaj malzemeleri var ki vazgeçemeyiz diyor.

Türk halkının gözleri önünde cereyan eden bu süreç yavaş yavaş Türkiye’nin sonunu getirmektedir. Artık Türk milletinin bu oyunu görmesi lazım. Apdullah Öcalan’ın Türkiye’de işi biten Pkk’nın Suriye’de, İran’da ve Irak’ta kullanılacağını belirmesi Bu bölgede bir oyun oynandığının göstergesidir. O dab u bölgede Pkk’nın ve içimizde ve devletimizin başında bulunan vatan hainlerinin sayesinde kurulmak istenen Büyük İsrail’dir. Uyanın Artık Türk Milleti.              

Hasan YÜKSEL

 
Toplam blog
: 30
: 1603
Kayıt tarihi
: 08.02.11
 
 

1 Mart 1965 yılında Bünyan'da dünyaya geldi. İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrenimini Kayseri'de tama..