Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Açılım Tokatı

Serap daha onyedisindeydi. Üniversite hayalleri kuruyordu ama kendisini bekleyen acı sondan haberi yoktu. Birden bire alevler içinde kaldı ama o üniversite sınavını düşünüyordu.

Serap bu zor savaşı kaybettiği gün 7 evladımızı daha teröre kurban verdik. Yakup, Cengiz, Ferit, Onur, Harun, Kemal ve Fatih birliklerine geri dönerken hain bir pusu ile katledildiler. Zehra ve Zeynep biri 6 aylık diğeri 2 yaşında… Daha baba demeyi yeni öğrenmiş ama artık kime baba diyecek ki…

Emine Ayna diyor ki “Bu neyin açılımı? Aydın’ın öldürülmesinin mi? Yoksa Serap’ın ölmesinin mi?”. Nerede söylüyor bunu biliyor musunuz? Diyarbakır’daki gösteriler sırasında ölen Mardinli Aydın’ın evinde taziye sonrasında söylüyor hanımefendi. Neden Serap’ın evinde değilde Aydın’ın evinde… Neden Serap’ın ailesine taziye ziyaretine gitmiyorsunuz? Neden Zehra ve Zeynep’e değil de Aydın… Gözlerinin içi gülerek şehitlerimiz için üzüldüklerini söylüyorlar. Sonra da böyle açılım zıkkım olsun diyorlar. Evet olacak hem de zehir zıkkım olacak bu açılım size. Bu istemediğiniz kabullenemediğiniz Türkiye Cumhuriyeti Devletinden aldığınız paralar size zehir zıkkım olacak.

PKK Tokat eylemini biz yaptık açıklamasını yapıyor. Bu zat-ı muhteremler inatla provokasyon diyorlar. Nerden alıyorlar bu cesareti… Tabii ki de açılımın mimarı AKP’den alıyorlar. Bu hükümetin bakanı çıkıp 16 sene önceki bir terör saldırısını Türk ordusunun yaptığını ima ederse bunlarda bu cesareti gösterirler. Kel başa şimşir tarak…

Medya artık ne istediğini kimden yana olduğuna bir karar vermelidir. Bu olaylar artık dağdaki terörist tanımlamasının dışına çıkmıştır. İnsanlarımız belediye otobüsüne bindiğinde molotof kokteyli atarlar mı acaba diye düşünmektedirler. Hem de ödediği vergilerle alınan belediye otobüslerine. Akşam evinin önüne arabasını koyarken bu gece benim arabamı da yakarlar mı diye düşünüyor. Polise, askere masum vatandaşlara molotoflarla taşlarla saldıran bu gözü dönmüş insanlara polisimiz biber gazı sıktı diye haber yaparken biraz düşünün. Ne yapacaktı devletin kolluk kuvvetleri kendisine taş atanlara gül mü atacak? Bu hükümet artık bu açılımından içinde kaybolmuştur. En kısa zamanda erken seçim şart olmuştur. Yoksa artık Türk vatandaşlarının sabrı taşmak üzeredir veya taşmıştır. Yoksa her gün birileri birilerini öldürmeye başlayacak. Satırlarla bıçaklarla insanlar birbirini kovalayacaktır. Sağ solla bölemedikleri güzel ülkemizin güzel vatandaşlarını bu açılım bölecektir.
 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..