Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '10

 
Kategori
Haber
 

Açılıma yumruk...

Açılıma yumruk...
 

Taner Yıldız'ı yumruklayan beden eğitimi öğretmeni Ş.Ş.


Enerji Bakanı Taner Yıldız Kayseri’de Şehit Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın cenaze töreninde saldırıya uğradı. Beden eğitimi öğretmeni olduğu öğrenilen saldırgan Ş.Ş’nin “Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bu yumruk Türk milletinin yumruğudur. Al sana açılım.” dedikten sonra saldırdığı öğrenildi.

Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Ş.Ş ile birlikte dört kişi gözaltına alındı.

Van’da CHP Genel Başkanı Baykal’a, Samsun’da eski DTP Başkanı Ahmet Türk’e ve bugün de Enerji Bakanına yapılan saldırılar kamuoyunda tedirginlik yaratıyor. Türkiye’de son dönemde hiç olmadığı kadar gergin bir atmosfer egemen. Öfke siyasete, siyasetçilere yönelince medyada önemli bir yer buluyor.Gazetelerin üçüncü sayfaları toplumda var olan şiddet haberleri ile dolu. Şiddetin her türlüsünü toplumsal yaşamdan öteleyecek bir iklim ne yazık ki oluşturulamadı.

Ülkede korkuları, kaygıları büyüterek öne çıkaran siyaset ve egemen dil; şiddete eğilimli bireylerin kahraman olma olasılıklarını ıskalamamalarına ortam yaratıyor. Birey toplum içindeki başarısızlığının, ötelenmişliğinin öfkesini ülkece kutsal olan değerlerin arkasına gizlenerek dışa vuruyor.

Tarihe baktığımızda, geçmişte yaşanan şiddetin genel geçer dil olduğu sayfaları karıştırınca kendini ülkenin sahibi sananların, tetikteki parmakların, patlayan bombaların, işkencecilerin ülkeye en çok zararı verdiklerini görürüz. Burada ayrıntılarına girmeye gerek yok, geçmişi irdeleyen herkes bu gün yaşadığımız sorunlara kaynaklık eden tarihsel yanlışları tartışma gerektirmeyecek bir biçimde görebilir.

Korkunun/korkuların bilinci körelterek egemen olduğu iklimde ortak akıl yaratmanın güçlüğü ortadadır. Bu iklimde yetişen birinin Samsun’da, diğerinin Kayseri’de ortaya çıkması şaşırtıcı olmamalı.

Basının yaşananlara şaşırmamak ve toplumda egemen olan ruh halini doğru tahlil edebilmek için plazalardan Anadolu’ya açılım yapması da gerekir. Gerçekten şiddeti reddeden, tepkilerini demokratik haklarını kullanarak yansıtan demokratik bilinci egemen kılamadığımız bu topraklarda, toplumun genlerinde biriken öfkeyi yok etmenin yolunu ve yöntemini siyaset bulmak zorundadır. Basın gelişmekte/büyümekte olan öfkenin siyaset tarafından anlaşılıp çözülebilmesi için gerekli katkıyı böylece yerine getirmiş olur.

Necati TÜFEKCİ 20 Nisan 2010 ANKARA

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..