Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Açılımda somut adım...

Açılımda somut adım...
 

Açılım bu yüzdeki endişeyi yok edip gülümsetebilecek mi...


İktidarın 'Kürt açılımı, Demokratik açılım' derken en son adıyla “Milli birlik açılımı”nın somut adımı, Kandilden ve Mahmur kampından gelenlerin Habur sınır kapısından giriş yapmaları ile yeni bir evreye girdi.

***

Açılım dillendirilmeye başlandığı günlerde iktidar ve muhalefetin karşılıklı söz düellosu mahkeme kapılarına kadar gitti.

Tartışmayı şiddetlendiren en önemli suçlama, sürecin ABD’de kotarıldığına yönelik muhalefetin suçlamaları ve tespitleriydi.

***

Süreç devam ederken PKK’nin silahlı mücadelesinin küresel efendilerin, egemenlerin çıkarına olmadığı iyice ortaya çıktı.

12 Eylül 1980’de”Bizim çocuklar darbe yaptı!” diyenlerin zaman, zaman Kandil’de görüşmeler yaptıklarına dair haberler basına yansımıştı.

***

Kaleler saf değiştirip, yeniden kurulup satranç tahtasına piyonlar dizilirken kendi iç sorunlarını çözmüş ebedi müttefik Türkiye’nin ortadoğuda kendisine biçilen abi rolünün hakkını verebilmesi tamda bu açılımların olumlu sonuçlanmasına bağlıydı ve kurgulanan yeni düzende somut adım Habur’dan girişlerle atıldı.

***

Kart-kurt söylemlerinin çoktan terk edildiği memleketimizde devlet PKK’lilerin istemlerini içeren mektubu bizzat vali yardımcısı Aktaş eliyle aldı.

***

Gelinen bu aşamanın ezber bozduğu gerçek, fakat otuz yıldır akan kanın durmasını sağlamaya yönelik cesur bir başlangıç olarak tarih sayfasında yerini alabilmesi için ölçülü karşılanması gerekiyor.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..