Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Açılımın açılımı belli oldu!

Açılımın açılımı belli oldu!
 

Irak'taki açılım...


Çankaya’daki AKP’linin “<ı>Tarihi fırsat!” diyerek müjdelediği açılımın ne menem bir şey olduğu hala tartışıladursun, açılım sürecinde yaşananlar “<ı>açılım” derken yüzyıllardır birlikte yaşayan Türk ve Kürtlerin “<ı>arasının açılmasının” kastedildiğini kanıtladı ele güne. Bugüne dek birbirlerinin etnik kökeninin ne olduğunu merak bile etmeksizin evlenen, komşu, iş ortağı, satıcı, müşteri, arkadaş, sırdaş olan, aynı derneklerde, aynı sendikalarda, aynı takımın tribünlerinde buluşup, birbirinin düğünlerinde halay çekip, aynı camilerde namaz kılıp aynı meyhanelerde dertleşen, coşan insanlar “<ı>açılım” gündeme getirildi getirileli birbirine diş biler oldu, araları “<ı>açıldıkça açıldı”...

Bu açılım tuzağına düşen Türkler ve Kürtler birbirlerini suçlamaya, Çanakkale’de kimlerin şehit olduğunu doksan yıl sonra araştırmaya, kimlerin öbürünün sırtından çoluk çocuğuyla asalak geçindiğini kanıtlamaya, birbirlerinden alışveriş etmemeye, stat tribünlerinde etnik savaş provası yapmaya başladılar. Böylece AKP’nin tüm ısrarlara karşın açılımın içeriğini niçin açıklayamadığı da anlaşılmış oldu. Bu arada, “<ı>Tarihî fırsatın” aslında “<ı>Tarihî bir tehdit” olduğu ve fikir babasının kim olduğu da ayan beyan belli oluverdi!

Ortada fol yok yumurta yok iken “<ı>Tarihi fırsat” diyerek açılımın düğmesine basan Çankaya’daki AKP’li, Meclisin açılışında yaptığı konuşmada “<ı>Eğer biz bu açılımı kendi irademizle yapmazsak, başka güçler yapar, bu meseleyi çözer” diyerek “<ı>Başka güçler” adına “<ı>Milli iradeye” gözdağı verdi! Ve böylece anlaşıldı ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin en yüce makamında; “<ı>Kendi sorunlarımızı biz kendimiz çözeriz, süper güç bile olsa başkalarının iç işlerimize karışmasına izin vermeyiz, biz Irak değiliz” diyerek onurlu duruş sergileyen bir devlet adamı değil, “<ı>Başka güçler” adına Türk ulusuna aba altından sopa gösteren bir AKP’linin oturduğu da anlama özürlüler dışındakilerce kuşkuya yer bırakmayacak şekilde anlaşılmış oldu.

Özetin kısası, açılımın açılımı budur!

 
Toplam blog
: 195
: 688
Kayıt tarihi
: 04.10.07
 
 

Dünyanın internet sayesinde küçüldüğü günümüzde büyüyen sorunlara ilişkin duygu ve düşüncelerimi pay..