Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Açılımın adı Diyarbakırspor

Açılımın adı Diyarbakırspor
 

Kürt açılımının adı demokratik açılım mı olsun? Amerika Büyükelçisi Kürt açılımını nasıl yorumlamış? Bahçeli, Baykal ne demiş? Açılımın özünde ne varmış? Sezen Aksu Kürt müymüş? Gibi sorularla Kürt açılımının da içine ettiler!

Ortada isim olarak bir açılım var fakat içeriğin ne olduğu konusunda ortak bir mutabakat yok.

***

Türkiye bu sorularla fazlasıyla meşgulken Süper Lig’e yıllar sonra büyük bir değişimle geri dönen Diyarbakırspor kendinden bahsettirmeye başladı bile.

Yıllar yılı deplasman maçlarına giden Diyarbakırspor’u “PKK dışarı” diyerek karşılayan taraftarlara duyurulur!

***

Sezon başında Ziya Doğan’la anlaştıktan sonra Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in akrabası Çetin Sümer’in kulübün onca borcuna rağmen; Diyarbakırspor’u alarak flaş transferler yapıp borcunu sıfırladığı takım, Süper Lig’de güzel işler başarıyor.

Trabzonspor’u 2. Haftada yenen takım, Fenerbahçe ile karşılaştığı maçta da 1-0 öne geçmeyi başardı. Maç sonunda skor Diyarbakırspor aleyhine gelişse de, Diyarbakırspor güzel oyunu ile takdir edildi.

***

Ekonomik olarak çökmüşlüğün ifade edildiği takım sene başında bir tek futbolcusuyla dahi masa başına oturamamıştı. Mehdi Eker’in büyük çabalarıyla stada reklamlar alındı. Ziya Doğan’ın takım başına gelmesi başlı başına büyük bir adımdı. Alınan yabancı oyuncuların her ne kadar ismi duyulmasa da geçtiğimiz sezon ligi ikinci bitiren ve Şampiyonlar Ligi’nde olduğu gibi Turkcell Süper Lig’de nal toplayan Sivasspor gibi başarısız transferler yapılmadı.

Özellikle Mendoza ve Tazemata ikilisi izleyenleri mest ediyor.

***

Sezon başında bu takım küme düşer diyenlere inat bir takım bu hale getirilebiliyorsa kaç sezondur Süper Lig’e temsilci yollayamayan İzmir’in, Diyarbakır örneğini dikkate alması gerek. Aynı durum bir Mersin içinde geçerli!

Şehirlerinde mücadele eden tek takım olunca destek daha iyi yerini buluyor diyebilirsiniz ancak sanayici ve yatırımcılar büyükşehirlerde daha çok var. Bir şekilde yolunu bulup işadamlarının şehirlerine destek vermesi gerekli.

***

Bu iş belediyelerin futbol kulüplerine yapacakları yardımlarla çözülecek cinsten değil. Kaldı ki bana göre belediyelerin futbol kulüplerine yardım yapmaları da engellenmeli!

Uzun lafın kısası Diyarbakır’da futbol adına yapılanlar diğer şehirler tarafından örnek alınmalı. Ama sadece futbol adına yapılanlar, taraftarları şimdilik görmezden gelelim!

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..