Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

Açılımlar zarar vermesin

Hükümet iş başına geldiği günden beri sanki Türkiye cumhuriyetinde hiç bir şey doğru değilmiş gibi harekete geçti. Bütün kurumların yapısında ve işleyişinde değişiklikler yapmaya başladı. Hatta bazı konularda devrim denilecek kadar ileri gidildi. Fakat geriye dönüp baktığımızda değişen hiç birşeyin olmadığını sadece kadrolarda deişiklikle yetinildiğini gördük. Anlayış farklılığı ortaya çıkmasına rağmen köklü bir değişikliğe raslayamadık. Tabii bazı ufak tefek değişiklikler oldu, olmadı değil fakat sonuç olarak; Milli eğitimde, İç işlerinde, dış işlerinde yapmayı düşündükleri önemli değişiklikleri yapma konusunda varlık gösterilemedi.

Mesela kıbrıs sorunu, ege sorunu, ermenistan, Irak, Azerbaycan ve hatta AB konularında bir adım ileri gidilmedi. Yalnız ne yapıldı; Azerbaycan la ciddi güven bunalımına düşüldü, İsrail ile ciddi krizler yaşanıyor, İran artık Türkiyeye güvenini yitirdi. Bazı yazarlar iran ile ticaretimizin olması gerekenin çok altında olduğunu söylüyor. Doğrudur. Ama iran bütün bu olan bitenden sonra bize nasıl güvensin. Türkiye irakta ABD saldırısına destek verdikten son ABD nin iran'a yönelik tehditlere giriştiği bir ortamda Türkiyenin irandan güven beklemesi mümkün mü.

Son zamanlarda Ermenistan ile imzalanan protokolü düşünün bunun Türkiyeye hiç bir yararı yoktur. Sadece Avrupalı ve ABD li doslarımıza hoş görünmek için yapılan bir girişimdir. Alın size kürt açılımı; Allah aşkına böyle bir devlet nerede görülmüş terör örgütü ile pazarlık yapıyor, Teröristlerin ayağına mahkeme gönderiyor. Bir terör örgütü üyesi silahını bırakmadan yapacağımız anlaşmanın barış projesi olması mümkün mü. Terör örgütünü halkın temsilcisi gibi gösteren bir parti devletten maaş alıyor. Canını dağlarda vatanı için feda eden askerin babasının verdiği vergiler onlara gidiyor. Böyle birşey nerede görülmüş dağda askere kurşun sıkıp ölen teröristlerin faili mechul, kayıp diye gösterilip vatansever insanların adi birer suclu gibi içeri tıkılması, hemde terör örgütü mensuplarının ifadeleri ile nerede görülmüştür.

Lütfen Hükümetin bir an önce kendine gelmesi ve Türkiyeyi Ankaradan yönetmeye başlaması içlerindeki vatanseverlerin seslerine kulak vermelerini diliyorum.Bütün bunlar yaşanırken kürt halkının bundan PKK ve onun temsilcilerinin mahatap alınmasından nekadar üzgün olduklarının farkında mısınız. Yıllardan beri Koruculuk sistemi ile devlet kendisine sahip çıkan kürtlerin yanında idi, şimdi pkk ya gözmü kırpar hale geldi. Bize ne oluyor ben bile kürtler demeye başladım. Kim benim kafamda bu kelimenin yer etmesine yardımcı oldu. Ben yıllarca o yörede öğretmenlik yaptım, hiç öğrencilerimin kürt mü, türk mü, alevi, arap mı olduğu aklımdan geçmedi. Şimdi kalkmış bir kısım vatandaşlarımıza kürt diyorum. Ne demek kardeşim bir insanın etnik kökenine bu çağda bakan insanlara ırkçı denmezde ne denir.

 
Toplam blog
: 66
: 501
Kayıt tarihi
: 09.10.06
 
 

1953 yılında Trabzon' da doğdum. Ülkemizin çeşitli illerinde 27 yıl Öğretmenlik, okul müd.yardımc..