Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '09

 
Kategori
Siyaset
 

Açılıp saçılma sürecinde DTP kapatılınca ne olacak?

Açılıp saçılma sürecinde DTP kapatılınca ne olacak?
 

Önümüzdeki günlerde Anayasa Mahkemesi DTP’yi kapatacak. DTP’li milletvekillerinden kimilerinin milletvekillikleri düşecek ve dokunulmazlıkları kalmayacak (1).

Açılıp saçılma sürecinde DTP’nin kapatılmasının erteleneceği gibi umutlar taşıyanların bu umutları boşunadır, çünkü yasaların günlük politikaların üzerinde olduğuna biliyorum ve Anayasa Mahkemesi’nin de aynı düşüncede olduğuna inanıyorum.

Kapatılma kararından bir süre sonra kapatılma gerekçeleri açıklanacak. Bu gerekçeler açıklandığında AKP’nin etekleri tutuşacak. Neden mi?

Son zamanlarda açılıp saçılma süreci içinde söylediklerinin, yaptıklarının kapatılan partinin kapatılma gerekçeleriyle örtüştüğünü gördüklerinde önce bir suskunluk olacak ve ardından inkarlar başlayacak. Oysa söylenenler söylenmiştir, kayıtlara geçmiştir.

Siyasette açılıp saçılabilirsiniz ama bunun sınırları vardır. Anayasa’nın ilk 3 maddesi ne kadar açılıp saçılacağınız belirler.

Kendilerini hala solcu sanan kimileri, açılıp saçılanları demokrat sanıp onlara övgüler dizip CHP’ye çamur atmaya kalkıyorlar. CHP, sahte demokratlara karşı sapasağlam ayakta duruyor ve onurlu bir görev yapıyor.

(1) Bu parti ne zaman kapatılacak? (2-11-2008): http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=141950

Ankara, 15 Ağustos 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..