Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '15

 
Kategori
Blog
 

Acımadı ki ama kim sevinmez ki?

Acımadı ki ama kim sevinmez ki?
 

milliyet.com.tr


Daha önceki Bloglarımda hep dilemişimdir; istemişimdir… Toplantılarımız verimli olsun. Sonuçta bir şeyler ortaya çıksın. Eserler yazılsın… Bunlar isteklerimdi; beklentilerimdi.. Allaha şükür arkadaşlarımız eserlerinin ilkini ortaya koydular. Çünkü “Acımadı ki” bana öyle geliyor ki, böyle bir akımın, çabanın ilk ürünüdür.  Bunun sonu mutlaka gelecektir, Bu dizide veya seride daha başka ortak kitaplar da görünecektir. Yine mutlu olacağız. Bu aynı zamanda Milliyet Blog’da bulunan herkesin ortak sevinci olmalıdır. Çünkü burada harcanan çabalar artık semeresini vermeye başlamıştır. Bunun arkasını bekliyoruz.
 
Tabii, böyle ciddi bir girişimde  birisi öncülük etmeliydi. Anladığım kadarıyla bu arkadaşımız Sayın Sema Öztürk olmuş. Her işe bir önder gerekir. Anlaşılan bu işi Sema hanım sonuna kadar iyi götürmüş. Övgülere bakılırsa, her zaman olduğu gibi İstanbul’da Sema Şener hanımefendi kitabın ortaya çıkması için elinden gelen bütün çabayı göstermiş. Ne güzel.. Tek elin nesi var. Bakın imece şeklinde yapılan bir iş bölümü ve çalışma neleri ortaya koyuyor. İnsan hiç sevinmez mi?
 
Sonuçta, “Acımadı ki” adlı kitapta 48 Blog Yazarının çocukluk anıları, bir öykü tadında verilmiş. Derlenip toplanmış ve bu güzel kitapta birleştirilmiş ve kitap İstanbul’da Noktürn Yayınevi tarafından yayınlanmış.
 
Kitap yayınlanır yayınlanmaz da , kitapta öyküleri bulunan yazarlar , tam zamanı olduğundan
Kendilerini İzmir Kitap Fuarı’nın ilgili standlarında bulmuşlar. Bu hem ilginç bir buluşma olmuş; tanışmayanlar tanışmışlar, konuşmuşlar ve bu arada arkadaşlar kitaplarını imzalamak ve satmak fırsatını bulmuşlar. Ne kadar sevindirici bir olay.
 
Aynı zamanda kitabın oluşmasında Milliyet Blog Editörlerinden Sayın Başak Temiztaş’ın ciddi katkılarının olduğunu duyuyoruz. Bu da Milliyet adına  güzel bir haberdir.
 
Kitabı henüz görmediğimizden bu 48 yazarın adlarının tam olarak kimler olduğunu çıkaramadığımızdan, şimdiye kadar okuduğumuz yazılardan , “Acımadı ki”nin yazarlarından bir bölümünü saptadık.. İnşallah bu yazarların adlarını sayarken yanlışlık yapmayız, yaparsak da , özür dileyerek düzeltiriz. Adını alamadığımız yazarlardan peşinen  özür diliyoruz… Bunlar:
 
Sema Öztürk, Sema Şener, Feyzan Aksan, Dilek Çınar, Nuray Saltık Ors, Bekir Gümüş, Murat Ertaş, Arif Öğütçü, Merve Ballı , Murat Hacıoğlu, Fatma Köse, Leyla Çalışkan, Ali Gülcü, Ayşen Aslangiray, Cenk Behram Su, Dilek Çınar, Gülname Gümüş, Neşe İleri, Zuhal Voiht, Gül Tuna, Tuğba Turhan İnam, Fulya Gümüşpala, Meral Yağcıoğlu, Nezahat Özsoy, İlyas Bayram, Muzaffer Cellek,  Kevser Şekercioğlu Akın,Gülün İçinden …
 
Belli ki, bu arkadaşlardan  çoğunun bu ilk kitabı.. Ortak bir kitap türünde de olsa, insan isminin ve öyküsünün yazılı basılı olduğunu görmeyi nasıl istemez. O kitap basıldığı zaman nasıl sevinmez. Bütün arkadaşlarımın sevinçlerini candan paylaşıyorum ve kutluyorum.
 
Bu arada, gerek kendi yazdıkları kitabı tanıtmak, gerekse arkadaşlarının kitabını tanıtmak için çok sayıda Milliyet Blog yazarı tanıtma yazıları yazdılar. Bunlar içinde benim gördüğüm: Merve Ballı, Birsen, Ahmet Balcı, Solohan, Murat Hacıoğlu , Yağmur Zamanı, Kevser Şekercioğlu Akın,Gülün İçinden’in.. yazıları kitabın tanıtımında önde geliyorlardı.
 
Verilen bilgilere göre kitabın geliri de TOFD’a bağışlanacak olması da en büyük erdem. 
 
Kitabın “Önsöz”ünü kitabın yazarlarından Sayın Bekir Gümüş” yazmış; “Sonsöz”ünü ise  Arka Kapak yazısı olarak yaşayan en büyük öykü yazarlarımızdan biri olan Tarık Dursun Kakınç yazmış. Ne güzel.
 
Yazmak gibi güzel bir şey var mı… Gönül arzu eder ki, Blog’de yer alan bütün arkadaşlar yavaş yavaş kendi kitaplarını çıkarsınlar ve bu günkü olduğu gibi ortaklaşa çabalarla, yeni konularda, yeni boyutlarda kitaplar, derlemeler, antolojiler ortaya koysunlar.
 
İnsan eseriyle anılır. Bu isterse  bir edebiyat eseri olsun, isterse bir bilimsel eser olsun, hiç fark etmez.. yeter ki özgün, saygı duyulan bir çabanın ürünü olsun. İşte o kadar..
 
Yine diliyorum ki, “Acımadı ki!” bu Blog yazarları tarafından oluşturulacak eserlerin ilki olsun. Tümü de , yaptıklarıyla gurur duysunlar, sevinsinler…
 
İnanıyorum ki bu ortaklaşa girişim, bütün arkadaşlar arasında ortak girişim duygusunu artıracak ve yeni girişimler, beklentiler için cesaret verecektir.
 
“Acımadı ki” kitabını saygıyla selamlıyorum. Bütün yazarlarını tebrik ediyorum. Ve daha nice kitapların sırada olmasını diliyorum.
……………….
(Ortak Kitap) Acımadı ki. Noktürn Yayınları . İstanbul. 2015.
 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..