Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '12

 
Kategori
Psikoloji
 

Acındırma, sadizm ve duygu profili

Acındırma, sadizm ve duygu profili
 

Duygu profilinin temeli beynin kimyasımıdır?


Hergün yaşam yeniden başlarken, birikmiş tanışıklılarımıza ilave yeni insanlarla tanışırız ama muhatabın duygu profilini bilmeden kendimizce veya öngörümüze göre tavır belirleriz. Bu durum çokça yanılmamıza neden olur.

Duygu profillerini; nötr, bencil, mazoist, sadist, ezik, şişkin vb ana kategorilerle ifade edebiliriz ve muhatabın hangisinden olduğunu er veya geç tanımlarız, tavrımızı ona göre düzenleriz ama esas problem doğal duygu profilini gizleyerek hareket edenlerle (sinsi olanlarla) yaşarız.

Düşünün; dost görünen kıskanç, acındıran bir sadistle veya mütevazi görünen şişkinle muhatapsınız, çok bilinçli şekilde duygu profillerini gizleyenleri yıllar sonra fark ederseniz ne olur? Hüsran hem de çok kötü hüsran.

En çok da acındıran sadist profille muhatapsanız; kendisini acındırırken sizin insani duygunuzu sömürerek zulm etmekte fayda sağlamakta keyif almaktadır. Fark ettiğinizde çıkın işin içinden çıkabilirseniz.

Sonuç; tüm muhataplara nötr davranmak kendimizi korumanın en kısa yolu olsa gerek, iyiniyetli ve duygusalsak sömürülmeye açık durumdayız...

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..