Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '16

 
Kategori
Güncel
 

Acının haritası! 11 ayda kaç şehit verdik?

Acının haritası! 11 ayda kaç şehit verdik?
 

Ülkenin geldiği durumu herkes açıkça görüyor, ama hiç kimse görmek istemiyor ve görmezden geliyor.

8 şehidin geldiğin gün 8 şahitli düğün yapıyoruz…

Şehitlerden sorumlu olan Genelkurmay Başkanı da 8 şahitten biri…

Biz gelelim 11 ayda verdiğimiz şehit sayısına:

7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye kanlı bir sürece girdi. Üç ay sonra yeniden sandığa giden halk ‘istikrar gelir’ umuduyla AKP’yi yeniden iktidar yaptı. Fakat tansiyon düşeceğine, gerilim daha da arttı.

11 ayda 76 şehirde 514 şehit toprağa verildi.

AKP’nin ‘çözüm süreci’ni rafa kaldırdığını açıklamasının ardından doğu illerinde patlak veren kaosun bedelini Türkiye şu anda en ağır biçimde ödüyor.

Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkâri başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinden şehit haberleri geliyor. Halk olarak da şehit haberlerine alıştık gibi. Gazeteler şehit sayısı az olursa haber değeri yokmuş gibi görmezden geliyorlar.

7 Haziran 2015’ten, 15 Mayıs 2016’ya kadar geçen 11 aylık sürede 514 şehit 76 şehirde son yolculuğuna uğurlandı. Kayıpların bu kadar fazla olmasının en önemli nedeni ise, devletin çözüm süreci döneminde doğu illerini tamamen PKK’ya terk etmesi ve örgütün şehirlerde silah ve patlayıcı istiflemesine göz yumması.

Medyanın bir kısmında yayınlanan haritaya göre, en çok şehit acısı yaşayan il Ankara oldu. Başkent’e gelen şehit cenazeleri 60 ailenin yüreğini dağladı.

Şimdiye kadar Adana’ya 33,

Kahramanmaraş’a 22,

Hatay’a 16,

İstanbul’a 12,

Manisa’ya 13 kez şehit ateşi düştü.

En fazla şehit verilen yer ise Mardin.

Mardin Nusaybin’de hendekleri kapatmak için sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından başlatılan operasyonlarda, bugüne kadar 86 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Gördüğünüz gibi şehitler gelmeye devam ederken, ülkenin gündemi bölücü örgüt ve ona göz yumanlar olması gerekirken, başkanlık ve cumhurbaşkanının kızının düğünü ve 8 şehit geldiği gün 8 şahitli düğün.

Sözün özü, ülkede sorumlu bir başbakanın bulunmadığı bu dönemde, şehitler gelmeye devam ediyor. Ülkenin bu hale gelmesinde katkıları olanlar ise hala orta yerde dolaşıp duruyorlar.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..