Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Açlar için her gün bir " tık "

Açlar için her gün bir " tık "
 

Dünya Gıda Örgütü’ nün raporuna göre yaklaşık 6.5 milyar nüfusa sahip dünyada 1 milyar insan açlık çekiyor. Yaklaşık 852 milyon ise sürekli açlık ile karşı karşıya. Yoksulluğun en ağır sonuçlarını ise çocuklar yaşıyor. Her gün 16 binden daha fazla çocuk açlık ve açlığa bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybederken, her beş saniyede bir yine aynı nedenlerle bir çocuk hayatını kaybediyor.

2001 yılında faaliyete geçen The Hunger Site, internet kullanıcıları aracılığıyla sponsor firmalardan dünyada yoksulluk ve açlıkla mücadele etmeye çalışan insanlara yardım ulaştırmayı amaçlıyor. Bosna, Lübnan, Endonezya, Afganistan, Honduras vb. bir çok ülkeye sponsor firmalar tarafından yiyecek yardımı sağlanıyor. Siteyi ziyaret ettiğinizde karşınıza çıkan "Give Free Food" yazılı sarı düğmeye tıkladığınızda hiç bir ücret ödemeden dünyanın herhangi bir yerinde aç bir insan yiyecek yardımı alıyor. Yiyeceğin parası, logolarını görmemiz karşılığında reklam yapan destekleyici firmalar tarafından ödeniyor. Sarı düğmeye günde yalnızca bir kez tıklanabiliyor. Unutkan bir kişiyseniz sitenin hatırlatma servisine kayıt yaptırabiliyorsunuz.

Sitede, göğüs kanseriyle savaş, çocuk sağlığı, kitap yardımı gibi kardeş sitelere yönlendirmeler de bulunuyor ve bu siteler de aynı yöntemle çalışıyor.

Siteden günlük ve yıllık sonuçları öğrenmeniz mümkün. Örneğin Site 2006 yılında 42. 344. 561 kez tıklanmış. 47. 849.341 kap yiyecek yardımı sağlanmış. Bu yardımın karşılığı 2. 713. 317 kg.dır.

Ülkemizdeki açlarımızı ve yardıma muhtaç insanlarımızı da unutmadan günde yalnızca 30 saniyemizi ayırarak dünyanın herhangi bir yerindeki aç bir insana yiyecek yardımında bulunabiliriz.

Siteye ulaşmak için www.thehungersite.com u tıklayabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 13
: 3213
Kayıt tarihi
: 30.10.06
 
 

Üniversite için gittiği Ankara'dan 17 yıl boyunca ayrılamadı. Büro Yönetimi ve Sekreterlik öğretm..