Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '07

 
Kategori
Haber
 

Açlık sınırı zenginleri!

Açlık sınırı zenginleri!
 

Yine milliyetten çarpıcı bir haberle hadi yaa dedik. Ekonomiden sorumlu bakanımız komik ücretlerle geçinmeye çalışan vatandaşlarımıza itidal tavsiye edeceğine onları adeta zengin ilan etmiştir.

Türkiyenin zengin semtlerini ziyarete gelen tuzu kuru turistlere benzettim sayın Bakanı. OECD ülkeleri ile karşılaştırıldığında Türkiyede ücretler son derece iyi açıklaması milletle dalga geçmek anlamı taşıyor. Kişi başına düşen milli gelir hesaplamaları yapılırken ülkemizde yaşayan %1 dolar milyarderi ile %30 açlık sınırı altında yaşayan kesimin aynı kefeye konması engin bilgilerinizin dışında kalmış anlaşılan.

Heleki bu söylem iş aş vaadleri çığırtkanlığı sayesinde oy toplamış bir iktidar mensubuna hiç yakışmıyor.Uzun yıllar onbinlerce dolar maaşlarla yurt dışında yaşam sürmüş olan sayın Bakan Türkiye fotoğraflarına bakarken sadece zengin sofralarını gördüğü anlaşılıyor.

İngilterenin gelir düzeyi örneğini vererek ülkemizdeki yakınmaları kuru gürültü olarak nitelemektende geri kalmayan sayın Bakan halkı üzüyor.
Gecekondu ev kiralarının bile asgari ücret düzeyinde olduğu bir ortamda yaşıyoruz.
Durum böyleyken ekmek bulamayan pasta yesin demişti eski bir Politikacımız.
Et alamayan yeşil mercimek yesin demişti yine bir Devlet aydınımız.
Halkımızla sürekli dalga geçilmesine rağmen ne yazıkki seçim sandıkları bu sözlerin sahiplerine atılan oylarla dolmakta.

Aslında hiç bir olumsuzluğu eleştirmemek geçiyor içimden.Hakediyor bu Millet demekte istemiyorum.Kıyafetiyle düşüncesiyle her kesimden vatandaşı aynı mesafede gözetmeyi ilke sayan bir politikacımız olmadı.Atatürkten sonrada gelemedi zaten.


 
Toplam blog
: 1021
: 1607
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

Çok eski olmayan bir tarihte tıpkı sizler gibi Melek'lere gülümsermişim uykulu hallerimde!  ..