Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '19

 
Kategori
Beslenme
 

Açlıktan mı, Tokluktan mı?

İnsanlar hangisinden daha çok ölürler?

Diğer bir deyişle yetersiz beslenme mi yanlış beslenme mi?

Genel kanaat yanlış beslenme…

Yanlış beslenme biliniyor (ya da tespit edilebiliyor), yetersiz beslenme anlaşılmıyor.

Bundan dolayı…

Oysa ben insanların daha çok yetersiz beslendiği için öldüklerini (erken ölümü kastediyoruz) düşünüyorum.

Yanlış beslenme popüler. İnsanlara az ye ya da şunu şunu yeme diyorsun; zayıfla, spor yap filan.

Yetersiz besleniyorsun diyen doktor duydunuz mu?

Hem bu (yetersiz beslenme) hasta etmiyor çorba ekmek yıllarca gidiyorsunuz, hasta etmiyor ama erken ölüyorsunuz ve suçlu ne yazık ki yine yanlış beslenme!

Ben doktor değilim ama düşünüyorum gözlem yapıyorum, yediklerimizden çok yemediklerimiz sorumlu; çünkü organlarımızın beslenememesi bozulmasından daha önemli ki bazen beslenemediği için bozuluyor.

Aslında yanlış beslenme de yetersiz beslenmedir, yanlış gıdayı aldığınız zaman doğru gıdayı almamış olursunuz ki zaten yanlış gıda gıda da değildir, insanlarımız yenilen içilen her şeyi gıda sanıyorlar.

Yanlış beslenme mutlaka önemli ama yetersiz beslenme üzerinde pek durulmuyor. Karnın doyması diye bir şey var, hiç gıda almadan da karnınızı doyurabilirsiniz, besin olmayan şeylerle de açlığınızı giderebilirsiniz.

Yerleşik deyimlerimizden “yemek yemek” sözü işi bozuyor, yemek yediğimiz zaman beslendiğimizi sanıyoruz; vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri almak şeklinde olmalı. Bunları bir şekilde alıyorsanız öyle sofralar kurup yemek yemenize de gerek yok. Yani anladığımız manada yemek yemek kontrolsüz beslenme. Hangi besini vitamini alıyoruz belli değil. Belki gerekli olmayanı çok alıyor gerekli olanı hiç almıyoruz. Belki arada zararlı besinler gidiyor vücudumuza. Ve tabii ki miktarı da kontrol edemiyoruz.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..