Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

AÇMA BÖREK

AÇMA BÖREK
 

AÇMA BÖREK


AÇMA BÖREK

1 kilo elenmiş un

1 yemek kaşığı tuz

Yeterince su

1 su bardağı çiçek yağı

1 paket (250 gr.) erimiş tereyağı

1 kg ıspanak

250 gr lor peyniri

100 gr rendelenmiş mozerella

250 gram rendelenmiş taze kaşar

2 yumurta

2 su bardağı krema

1 çay kaşığı kimyon

2 tatlı kaşığı karabiber

Yeterince tuz

4 büyük baş soğan

1 paket dolmalık fıstık

1 çay bardağı dolusu dolmalık üzüm

Hazırlanması

Önce hamurumuzu; 1 su bardağı unu ayırarak, tuz ve su ile kulak memesinden daha sert olacak şekilde hazırlayıp, üstünü örterek bir kenarda bekletelim.

Ispanakları yıkadıktan sonra suyunu iyice sıkarak süzelim. Kuru soğanları çok ince kıyarak az sıvı yağ ile karamelize olana dek kavuralım. Ispanakları ve baharatını ilave ederek harmanlayalım.(Ispanakları kavurmuyoruz).

Peynirlerin üzerine çırpılmış yumurtaları, fıstık ve suda bekletilmiş üzümü ekleyerek karıştıralım.

Dinlenmiş hamurumuzu tezgah da biraz daha yoğuralım ve iki eşit parçaya ayıralım.

Her parçayı 12 bezeye ayırıp yemek tabağı genişliğinde açalım( bu aşamalarda ayırdığımız unu kullanıyoruz).

Her açtığımız parçayı sıvı yağ ile karıştıracağımız tereyağı ile yağlayarak üst üste koyalım.(2 ayrı 12 li hamur) ve yarım saat daha dinlendirelim.

Fırın tepsisini artan yağ ile iyice yağlayıp, (tepsiyi hamurumuzun büyüklüğüne göre seçelim) birinci hamurumuzu biraz merdane ile açtıktan sonra elimizle çekerek sündürmek suretiyle tepsinin kenarlarından taşacak şekilde büzerek yayalım. Ve üzerine yağ sürelim.( hamuru tepsiden büyük açıyoruz)

Ispanak harcını, üzerine de peynir harcını yayalım ve kremayı gezdirelim.

İkinci hamurumuzu da aynı şekilde tepsiden büyük olacak şekilde açarak üstüne büzerek örtelim. Tepsi kenarından taşan hamuru da üzerine kapatalım ve elimizle hafifçe üzerine sıvı yağ sürüp, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar altını da kontrol ederek pişirelim.

Not: İç malzeme olarak bu böreğe kıymalı ya da patatesli harç da kullanabilirsiniz)

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..