Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Açma

Açma
 

MALZEMELER:

4,5 su bardağı un

1,5 çorba kaşığı kuru may

1 su bardağı ılık süt

1 paket margarin ama ben yarısını zeytinyağ koydum

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı toz şeker

1 adet yumurta

2 çay kaşığı tuz

2 yumurta sarısı üzeri için

Çörekotu

YAPILIŞI:

Kurumayayı 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilmiş sütün içinde 10 dak.bekletelim,kabarsın

Ben hamurla birlikte mayalanan YUVA MAYA kullanıyorum,önceden kabartmaya gerek kalmıyor

Una şeker,mahlep ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açalım

Mayayı,sütü,yumurtayı ve yağı ilave ederek elimizle veya kaşıkla karıştıralım

Yanlardaki undan ala ala hamuru yoğurmaya başlayalım

Yumuşak bir hamur elde edince üzerini kapatarak en az 40 dak.mayalanmaya bırakalım

Hamur iki katına ulaştığında yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım

Masaya koyduğumuz hamuru İki elimizle öne arkaya ve yana doğru hareket ettirerek iyice uzatalım

Ortasından tutup iki parça haline getirdiğimiz fitil şeklinde hamuru birbirine saralım

Çevirerek birleştirelim

Yağlanmış veya kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim

Yumurta sarılarına biraz sıvı yağ ekleyip sürersek açmalar daha da parlak görünür..

Çörekotu da serperek 20 dakika daha dinlendirelim

190-200 derecedeki sıcak fırında kızarana kadar pişirelim.

Fırından alınca üzerine temiz bir mutfak havlusu sererek dinlendirelim.

AFİYET OLSUN...

 

 

 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..