Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '13

 
Kategori
TV Programları
 

Acun Ilıcalı'nın sunduğu Yetenek Sizsiniz programında Türk Bayrağı niçin sansürlendi?

Acun Ilıcalı'nın sunduğu Yetenek Sizsiniz programında Türk Bayrağı niçin sansürlendi?
 

Televizyonların magazine yönelik programlarını hiç izlemem.

Özellikle halkı kandırmaya, uyutmaya yönelik programların fragmanlarına bile bakmam.

Tıpkı Telegol gibi, Derin Futbol, Beyaz Futbol gibi programları izlemediğim gibi…

Star televizyonunda yayınlanan Yetenek Sizsiniz, Bu Ses Türkiye, Kanal D’de yayınlanan Aileler Yarışıyor gibi programların kıyısından kenarından geçmem.

Televizyonda izlediğim genellikle kaliteli diziler, tartışma programları ve NTV Spor veya NTV’de yayınlanan kaliteli spor programlarını izlerim.

Bu gün gazeteleri okurken, Star TV’de Acun Ilıcalı’nın sunduğu Yetenek Sizsiniz yarışmasında Türk Bayrağının sansürlendiğini okuyunca irkildim.

Çünkü bu magazin, yarışma programının dışında bir şeydi. Türk Bayrağına bile tahammül edemeyen bir zihniyet, ülkenin geleceğini dizayn etmek için harekete geçmişti.

Star TV’nin internet sitesine girip programı (sansürü) izlememe bile gerek yoktu. Çünkü tüm internet siteleri ve gazetelerin internet siteleri bu görüntüleri apaçık veriyordu.

Olay şu:

Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını üstlendiği Hülya Avşar ve Sergen Yalçın’ın jüri üyeliği yaptığı programda dün akşam yarışmacının formasının üzerinde yer alan Türk Bayrağı’na siyah bant çekilmişti.

Yeşilmişik grubu sahnede gösterisini sunarken yarışmacılardan biri üzerindeki Barcelona formasını yırtarak, Sergen Yalçın’ın geçmişte giydiği 10 numaralı Beşiktaş forması ile kameralar karşısında kalıyordu.

Bu sırada yarışmacının formasındaki reklamların sansürlendiği görüldü ancak izleyenlerin dikkatinden kaçmayan bir de detay vardı. Beşiktaş formasının sol göğsündeki Türk Bayrağı’na da siyah bant çekilmişti.

Bu sansür herkesin ilgisini çekerken, jüri üyeliği yapan Sergen Yalçın’ın dikkatini çekmiyordu. Çünkü Sergen Yalçın’ın bulunduğu ortamda, herhangi bir sansürleme yoktu. Sansürleme kameranın çektiği görüntülerde vardı.

Böyle bir olayın sosyal medyada nasıl karşılandığını merak edip, şöyle bir gezintiye çıktım. Sosyal medya kullanıcıları Acun Ilıcalı’nın programında yaşanan bu skandala isyan ederken, sansürlenen görüntü Twitter ve Facebook’ta çok paylaşılanlardan olduğunu gördüm.

Koyu Beşiktaşlı olduğunu her fırsatta söyleyen Hülya Avşar’ın yanı sıra yıllarca Beşiktaş’ta top koşturan Sergen Yalçın’ın ve bir futbol aşığı olan Acun Ilıcalı’nın bu skandala izin vermesi haliyle büyük tepki toplamıştı.

Yetenek Sizsiniz’de yaşanan bu skandalın basında yer alması üzerine Acun Medya’dan jet hızıyla bir açıklama gelmiş.

Acun Medya’dan yapılan açıklama şöyle:

Yetenek Sizsiniz Türkiye’de yarışmacıların üzerlerinde ya da ellerinde bayrağımızı kullanarak oylama sırasında seyirciler üzerinde avantaj sağlamasına izin verilmemektedir.

Ekip arkadaşlarımız gereğinden fazla hassasiyet göstererek takım formasındaki ay yıldızı bu çerçevede değerlendirmiştir. Yaşanan bu durum tamamen teknik bir hatadan ibarettir.”

Sizce ne kadar inandırıcı?

İnandırıcı olmadığı medyadaki eleştirilerden anlaşılıyor.

Bunun üzerine Acun Medya’dan bir açıklama daha geliyor.

O açıklama da şöyle: “Ekip arkadaşlarımız gereğinden fazla hassasiyet göstererek takım formasındaki ay yıldızı bu çerçevede değerlendirmiştir. Yaşanan bu durum teknik ekipteki bir arkadaşımızın hatasıdır.” şeklinde değiştiriliyor.

Bu nasıl bir zihniyet?

Forma üzerindeki bayrağa bile tahammül edemiyor.

Söylenecek çok söz var, ancak ne zaman, ne yer müsait değil.

Tıpkı Başbakan’ın “Muhteşem Yüzyıl” belgeseli(!)ni çekenleri, yapanları ve kanalın sahibini kınadığı gibi, bende forma üzerindeki bayrağa bile tahammülsüzlük gösteren bu zihniyeti, buna izin veren yapımcıyı, bunu yayınlayan televizyon kanalını kınıyorum.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..