Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '08

 
Kategori
Magazin
 

Acun Var mısın Yok musun'a çıkardı Christina'yı, anladık anyayı konyayı!

Acun Var mısın Yok musun'a çıkardı Christina'yı, anladık anyayı konyayı!
 

Yok Christina'nın minisi, frikiği, sıkılması, yapmacıklığı...

Yok Acun' un İngilizce' si, acemiliği, telaşı, başarısızlığı...

Yok yarışmacıların yalakalığı, densizliği, asılmaları, seviyesizliği...

Yok o

Yok bu

Yok şu

Bu durum için bir atasözümüz vardır, kedi ciğer ikilisi ile olanı.

Bir zahmet öyle düşünüverin.


İster beğenin, ister beğenmeyin.

İster izleyin, ister izlemeyin, ister burun kıvırın.

Son iki yılın en akıllıca yapılmış işidir Var mısın Yok musun?


Süper bir taktik uygulamasıdır vatan topraklarında.

Damardan sirayet ederken en ağdalı şekliyle, insana dair olanı veriverirken; istediğini yapıvermenin kurnazca yoludur.

Dizilerin pabucunu dama atan, kanal yöneticilerinin Acun'unki gibi bir yarışma diye yapımcıların kafasını ütülemesine neden olan(Ama hiç biri tutmadı ne yazık ki!) az maliyetli ihya makinesi.

Daha masrafsız, daha kolay, daha damardan bir yöntemle; ses getirme, izlenme, beğenilme ve adından söz edilme. Üstelik bunu yaparken neredeyse Var mısın Yok musun? tarikatı ortaya çıkaracak şekilde, bir kimlik oluşturarak. O gruba dahil olmanın ayrıcalıklı bir durum olduğunu hissettirerek ve katılımı cazip hale getirecek biçim de!

Acun' un hakkını vermek lazım. Bilinçli bir adım atarak, insanımızın hangi yönde talepleri olduğunu ve bu taleplerinin nasıl bağlantılarla kurulacağını çok iyi görüyor ve yarışmanın gidişatını o tarafa doğru yönlendiriyor.

Şimdi de böyle oldu işte.

Yeni sezonla birlikte, ivme kaybeden program birden yeniden anılmaya, adından söz edilemeye, izlenilmeye başlandı. Üstelik böylesi uluslararası bir organizasyonu başarmak her babayiğidin harcı değil. Bence gayet iyi üstesinden geldi. Helal olsun.

Kaldı ki Christina Aguilera dünyaca ünlü bir yıldız. Starlığın ne olduğunu, dilini dişini bilmediği bir ülkede programa çıkmanın rahatlığını ve sanatçının hangi yönleriyle o payeyi alması gerektiğini çok güzel sergilemiştir. Bilip öğrenmek isteyen bizdeki sanatçı öğrencileri için iyi bir örnektir!

Gelelim bize. Ne olacaktı ki? Gayet bizden, bize dair, bizi sergileyen davranışlar. Tepkimiz, hareketlerimiz, heyecanımız, halimiz, tavrımız hep aynı. Değişmez. Bunu basitlik ve kompleks olarak algılayanın, ülke ve insanına dair gözlemi eksik. Biraz daha çalışması lazım.

İyi bir işti. Sonuna kadar izledim. Beğendim. Yeni çerezliklerini bekliyoruz Acun' un. Şu kadınlar için söyledikleri aklımda, ilk fırsatta el atacağım ona da. Erkek zihniyetinin tespitini yapmış, yazmadan olmaz;-)


 
Toplam blog
: 432
: 6177
Kayıt tarihi
: 08.10.06
 
 

Med cezir içinde kafasına estiği gibi yaşayan bir havva kızı birazcık kağıt kalem aşinalığı olmas..