Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '10

 
Kategori
Eğitim
 

Adabelen 75 yıl Ortaklar Öğretmen Okulu mezunları Ortaca'da buluştu...

Adabelen 75 yıl Ortaklar Öğretmen Okulu mezunları Ortaca'da buluştu...
 

Ortaca Buluşmasından


Yıllarda izler, gözlerde ışık vardı. Yılların izlerini taşıyor, gibiydiler. Dile gelen o günlerin buluşması yaşanıyordu.

Hepsinin yüzlerinde izler, bıraktıkları anıları canlanıyor, anılarını yaşıyorlardı birlikte.

Hepsinin yıllara bıraktıkları bugün ülkenin dört bir köşesinde mesleklerini ve ülkülerini ateşle yaşatan yetiştirdikleri binlerce öğrencileri.

Yurduna hizmet etmenin mutluluğu içindelerdir kim bilir hangi köşelerde? Onları yetiştiren öğretmenlerini sevgiyle saygıyla dile getirip, onların izlerinden yürüyorlardır.

Gözlerdeki yanan tek tek ışıklar gibidir o öğrencileri. Onlar gözlerinden bellidir. Hepsi de heyecanlıydı , bir buluşmaydı bu sahne.

Ortaca’da Özalp han otelde. Organize eden Turgut Ersoy beyefendi ve Gülseren Cinstaş öğretmenlerimiz. Turgut beyle sohbet esnasında tanıştık Denizovalıyım diyordu ne mutlu .Yerkesik Denizova köyünden. Masamızda birlikte oturduğumuz Ortakların 75 yılı mezunu beyefendi ben Yerkesik beldesinin köyündenim diyordu. Çok olmuş çıkalı Yerkesik’ten. Ortaca’da oturuyorlar.

75 Yılının mezunlarını tek tek isim olarak burada sayamayacağım ancak hepsi de yüreklerdeki ateşler gibi ışıl ışıl yanıyorlardı.

Dile kolay Ortaklar Öğretmen Okulu. Ancak onların bir tek sızısı var okulları harap haldeydi bunu söylüyorlar.

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Başkanı Kemal Kocabaş bir yazısında dile getirmişti Adnan Menderes üniversitesi ile ortaklaşa çalışma sonucunda yenilenecek, diye. Dilerim hayata geçer.

75 Yılı mezunları Ortaca’da yaklaşık 80 kişiydiler.

Hepsi de aynı içtenlik ve candanlıkla yılları geride bırakmışlar , geride bıraktıkları okullarının ve yatılı günlerinin heyacanlarını, dostluklarını , arkadaşlıklarını o gün yeniden yaşıyor gibiydiler. Yerkesikli olarak Ahmet Anbarlı hocam da katıldı eşiyle birlikteydik.

Bense Ortaklar öğretmen Okulu’nun bende yarattığı izlerle, anılarla, duygularla , düşüncelerle , heyecanlarla geceyi yaşıyordum…

Köy Enstitülerini n son demleri değil mi Ortaklar Öğretmen Okulu ve benzerleri. Nitelikli öğretmenler salmıştı yurdun dört bir köşesine Ortaklar Adabelen Işığı.

O özellikler ve candanlık işte bu buluşmada yeniden canlanıyor, yaşanıyordu.

Kolay mı 35 yıl. Sonra takvimler 30. Ekim. 2010 Cumartesi akşamını gösterirken buluştular. Dile gelen 35 yıl ara kesiti , dile gelen 35 yıl önce yaşanmışlıklar…

Selam olsun Adabelenlilere. Gözlerinden ışıklar saçsın. Muğla’dan değerli arkadaşımız dost Şadi bey de katılmıştı, 74 yılı mezunuyum, diyordu.

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..