Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Adaları sat borcunu öde!...

Adaları sat borcunu öde!...
 

Türkiye ekonomisine AKP gözü ile değilde gerçekçi olarak bakanlar çok iyi biliyorlar ki ekonomik durum berbat ötesi. Borçlanıp yemekten başkaca bir yeteneği olmayan sağcı hükümetten daha başka bir şey beklemek de uygun olmazdı. Bir yandan işsizlik had safhaya ulaşırken, bir yandan da borçlarımız katlanarak büyüyor. Yöneticilerimiz, faizini şimdilik ödeyebildiğimiz için mutlular. Ama nereye kadar. Bu durumda olan sadece biz değiliz. İşte komşumuz Yunanistan. İki dönem iktidarda bulunan sağ hükümet ödenemeyecek borç bıraktı gitti. Peki AB ne diyor?

“Almanya'da iktidar partisi ve koalisyon ortağının bazı üyeleri Yunanistan'a adaları satmasını önerdi.

Almanya'da iktidarda bulunan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi ile koalisyon ortağı Hür Demokrat Partinin (FDP) bazı üyeleri, Yunanistan'a borçlarını ödeyebilmesi için "adalarını satmasını" önerdi.

"Yunanlılar, adalarınızı satın" başlığıyla Alman Bild gazetesinde yayımlanan habere göre, FDP milletvekili ve partisinin maliye uzmanı Frank Schaeffler, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Yunanistan'a yardım vaadinde bulunarak hukuka aykırı hareket etmemesi gerektiğini ifade etti.

Schaeffler, "Yunan devleti, firmalara yoğun şekilde iştirak etmekten kaçınmalı ve arsaları, örneğin kimsenin yaşamadığı adaları satmalı" dedi.

CDU Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu üyesi Josef Schlarmann da, "İflasın eşiğine gelen bir kişi, hissedarları için sahip olduğu her şeyi paraya çevirmeli. Yunanistan, bunlara, şirketlere ve kimsenin oturmadığı adalara sahip. Bunlar borçların karşılanması için kullanılabilir" diye konuştu.

CDU'nun "Genç Grup" adlı gençlik kolunun başkanı olan Marco Wanderwitz de, Yunanistan'a duyulan güvenin büyük hasar gördüğünü belirterek, "Bu durumda Almanya ve diğer AB ülkeleri de Yunanistan'a para verecekse, bunun için özellikle genç kuşak açısından, acil durumda satılabilecek güvencelere ihtiyaç duyulmakta. Burada bazı Yunan adaları da söz konusu olabilir" ifadesini kullandı.
Gazetenin haberinde, Yunanistan'ın 3 bin 54 adaya sahip olduğuna ve bunlardan sadece 87'sinde insanların yaşadığına işaret edilerek, adaların satışı konusunda Almanya'da bir pazarın da mevcut olduğunu, Hamburg kentindeki "Vladi Private Islands" adlı emlak şirketinin bir ada için 45 milyon euro teklif ettiği belirtildi”

Yunanistan, ne olursa olsun bir Avrupalı ve Hıristiyan ülke. Buna rağmen zora düştüğünde içinde bulunduğu AB ülkelerinin teklifi son derece ibretlik.

Umarım bizim yöneticilerimiz ders çıkarırlar.

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..