Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '13

 
Kategori
Güncel
 

Adalet Bakanımıza çağrı

Adalet Bakanımıza çağrı
 

Bakanımız Sadullah ERGİN


Denetimli Serbestlik Uzmanı alım başvuruları Eylül ayında başlayacak. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün 18 Şubat 2013 tarihi itibariyle kadro durumuna bakıldığında 733 sosyolog ,  1253 sosyal çalışmacı, 1482 öğretmen ve 1071 psikolog kadrosunun boş olduğu görülmektedir.

Sosyoloji mezunları devlet kadrolarına atanmada çok büyük sıkıntılar yaşamaktadır. MEB’in yıllık Felsefe öğretmeni ihtiyacı 150-200 arasındadır. Memurluk atamalarında da sosyoloji mezunlarına sembolik sayılarda kadrolar ayrılmaktadır. 2012 Kasım atamasında 37 sosyolog, 2013 Haziran atamasında 31 sosyolog atanmıştı.  Adalet Bakanlığı’nın elindeki kadrolarla ilgili Sosyoloji mezunlarına yönelik bir çalışma yapmasında fayda vardır.

SOSYOLOG KONTENJANI ARTTIRILMALI

Cezaevleri Genel Müdürlüğünde hali hazırda bulunan sosyal çalışmacı, psikolog, öğretmen sosyolog kadro ihdaslarında Dolu-Boş kadrolarda değişiklik yaparak sosyolog kadro sayısını arttırmak da fayda vardır. Diğer bölümlerden kadro eksiltip sosyologlara daha fazla kadro tahsis edilebilir. Cezaevlerine son yapılan Denetimli Serbestlik Uzmanı atamalarında sosyologlardan başvurunun fazla olduğu, diğer bölümlerin atamasında gerekli personelin bulunmadığı ve ilanda belirtilen kadar sosyal çalışmacı ve psikolog alınmadığı görülmüştür. Oysaki sosyologlardan ilanda belirtilen 370 kişinin hepsine atama yapılmıştı ve mülakatı 1 ay sürmüştü. Bakanlığın sosyologlardan memnun olduğu da yetkililer tarafından ifade edilmiştir. Bu yüzden sosyolog kontenjanının arttırılması yerinde olacaktır.

 ÖĞRETMENLER SOSYOLOJİ MEZUNLARINDAN SEÇİLMELİ

Öğretmen boş kadro sayısı 1482’dir. Bu kadrolara alım yapılırken Sosyoloji mezunlarından seçilmesi Bakanlık için faydalı olur. Diğer öğretmenlik branşların birçoğu MEB’e atanma olanağına sahiptir. Ancak MEB’in Felsefe öğretmeni ihtiyacı çok az olduğu için sosyoloji mezunlarından her sene 60-70 civarı öğretmen alımı yapılıyor. Pedagojik Formasyona sahip sosyoloji mezunlarından alınacak öğretmenler,  aynı zamanda Rehberlik ve danışmanlık hizmeti de vermiş olur.

CEZAEVLERİNDE SOSYOLOG OLMALIDIR!

Suçlunun toplumsal yaşamda karşılaştığı sorunlara çözüm bulma, suçun sosyolojik boyutuyla da ele alınıp incelenmesi toplumsal yaşamda bireylerin suça yönelme sebeplerinin incelenmesi açısından her cezaevine acilen bir sosyolog atanmalıdır.Ceza İnfaz Kurumları ile Tevkif evlerinin Yönetimine ve Cezaların İnfazına Dair tüzükte değişiklik yapılması,  sosyologlar adına adaletin sağlanması ,  Denetimli  Serbestlik Uzmanı olan sosyologların yeniden cezaevlerinde bulunması sosyolojik açıdan da suçlular açısında da faydalı olacaktır.

MÜLAKAT GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR!

Adalet Bakanlığı’nın 370 sosyolog alım süreci  yaklaşık 5 ay sürmüştü. 5 katı kadar adayın Ankara’da günlerce mülakata alınması alım sürecini uzatmıştır. Mülakat sisteminde değişiklikler yapılması, alım sürecinin hızlandırılması, adaletli bir yöntemle sosyolog alımının yapılması gerekmektedir.

Özetle Denetimli Serbestlik kadrolarında sosyologlar lehine düzenlemeler yapılması, öğretmen alımlarında sosyoloji mezunlarından faydalanılması, sosyologların yeniden cezaevlerinde bulunması ve sosyolog alım yönteminde düzenlemeler yapılması sosyologlar adına faydalı olacaktır. Genç, dinamik, girişimci sosyologlar görev için hazır. Adalet Bakanımız Sayın Sadullah ERGİN’in  dikkatine sunuyorum.

 
Toplam blog
: 18
: 2820
Kayıt tarihi
: 08.06.13
 
 

Eğitim ve sosyal konularda bazı internet sitelerinde yazılar yazıyorum. Toplumu bilgilendirmek ve..