Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Adalet mülkün temelidir

Adalet mülkün temelidir
 

Adalet var mı?


1975 Yılında Malkara Belediyesinin halka açık arsa satışına katılan Halil Özdemir; Beş çocuğuna yuva kurmak için yola çıkıp, o zamanın parası 175 bin lira vererek aldığı bu arsayı almıştır. Bunlar Belediyenin kayıtlarında mevcuttur. Bu arsanın üzerinde hiç bir şey yoktur, dümdüz bir arsadır. Arsanın önünde yol, sol yanında yol, aşağıya doğru yine yol inmekte, arkasında tek katlı bir ev, sağ yanında tek katlı bir ev bulunmakta idi.

Halil Özdemir evinn temellerini atınca bina yükselmeye başlayınca arkadaki tek katlı ev ile yandaki tek katlı ev bundan rahatsızlık duymuşlar ve burada eskiden çeşme varmış. Burası Vakıfların olabılir diye şikayette bulunmuşlar. Halil Özdemir 1976 yılının aralık ayında vefat etti. 45 Yaşında kalp kırizinden öldü. Arkasında okuma yazması olmayan bir eş, beş çoçuk; çoçukların en büyüyü 14 en küçüğü 1 yaşında çocuk bıraktı. Vakıflar bu çoçuklar ve kadına tapulu belediyeden parası verilerek alınan yere şikayet üzerine dava açtı. Aradan 35 yıl geçti.

Vakıflara ait olduğu iddia edilen bu arsanın Malkara Belediyesinde bulunma sebebi ilginç. Malkarada yıllar yılı süren davalardan hiç bir şey anlamayan kadıcağızın, annemin okuma yazması bıle halen yok. Kim bunu takıp edecek 14 yaşındaki çocuk mu? Adalet mülkün temeli mi?

Bina sahibinden daha çok direndi. Sahibi öldü. Dava süresince Vakıflar asla bir ispat edecek delili bulamadı ama davaların mahkeme ücreti mağdur olan Malkara Belediyesinden ihale ile malın sahibine yüklendi. Durun daha hikaye bitmedi. Birol Kaya diye bir adam aynı sokakta büyüdü, .bunları önce o sokaktaki herkes gibi öğrendi .Büyüdü, Belediye Başkanı oldu. Sonra bu evin sağ yanındaki evi satın aldı .Bu sefer o eski ev önünde onu rahatsız etti. İnşahat mühendisi olan sayın Belediye Başkanı bilirkişilerle gidip evi ölçüp, ev sahiplerinin haberi olmadan yola giriyor demiş, evi yikmaya karar vermiş.

Yeni aldığı evin önüde açılacak, üstelik davalı olunca sorunuda olmaz, . Malkarada 30 senede gelmiş geçmiş hiç bir Belediye Başkanı böyle bir şeyi fark etmemiş. Yeni Mah. Bağlar sokaktan o evin yanından ev alınca Birol Kaya Başkanı olduğu ve 35 yıl önce kendi sattığı halde çoluk çoçuk öksüz çocukları yıllarca mağdur eden Belediye, şimdi evi yıkmak için kılıf hazırlamakla meşgul.

Adalet Mülkün Temeli. Ne de olsa babasının evi değil defalarca onarıp, makemelerde sürünen aileden ona ne. Şİmdi ödenen arsa parasını, evin yıllar içinde onarım masrafını ve mahkeme masraflarını kimden sorsunlar?

Ev direniyor. Çünkü Çimonto, tuğla biliyor hakkın değerini. İnsanlar bilmiyor. Yurt dışında bir süre yaşadığım ev seksen yaşında idi. Bir gün ev sahibi ile birlikte birileri geldi. Bodrum katının merdivenlerini incelediler. Evin önüne kaldırım taşları döşenirken zarar verdi mi diye incelemeye gelmişler. Eğer zarar var ise tazminat ödeyeceklermiş.

ADALET MÜLKÜN TEMELİ. HALİL ÖZDEMİRİN ÇOÇUKLARI DA ADALET İSTİYOR. BURADA GECEKONDUDAN SÖZ ETMİYORUZ . MALKARA BELEDİYESİNDEN ALINAN TAPULU ARSADAN SÖZ EDİYORUZ...

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..