Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Adalet Sistemi çöktü mü?

Adalet Sistemi çöktü mü?
 

RESİM ALINTIDIR.


Daha düne kadar PKK terör örgütüne ait ROJ TV de ülkemiz ve ordumuz aleyhinde konuşmalar hakaretler yapan, terörist iken askerimize kurşun sıkan, sonrada affedilip pkk itirafçısı olan bir kişiye ne kadar itimat edilebilir.?

Ülkesi için teröre göğsünü siper eden, ömrünün yıllarını tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşayan gazimiz hakkında, bir PKK itirafçısının sözlerini dikkate alarak gazimiz hakkında dava açmakla incitilen gururla bunu hazmedemeyen gazimiz ebedi olarak aramızdan ayrılmıştır.

Suçlanan kişiler hakkında bir iddianame hazırlanmadan şahısların gözaltına alınması cezaevlerinde bekletilmesi suçları ispatlanamayanların kesinlik kazanmayanların onurlarının kırldığı toplum içinde rencide oldukları itibarlarını kaybettikleri bir gerçektir.

İnsanlar birbirlerini sevmeyebilir sevmek zorundada değildir ama sevmedikleri hakkında ağır suçlamalar yaparak onları zan altında bırakmayada hakları yoktur, yargınında bu konuda delili olmaksızın kişileri tutuklaması gözaltına alması son derece insan haklarına aykırıdır.

Ağzı olan konuşuyor, imralıda otuzbeş bin şehidin katili Apo köpeğide havlamaya başladı, dün bu iti sorgulayan yargı değilmiydi derin devlet hikayesini çocuk katilindenmi öğrenecekti, birilerini karalamak için kendine düşman gördükleri hakkında ağır suçlamalarda bulunmasımı isteniyor.

Yüce yargı artık bağımsız tarafsız olmalıdır, bu kadar yargıya müdahele etmek yargıyı yönlandirmek siyasi bir darbenin ayak seslerinden başka bir şey olamaz, her vatandaşın sözleri ile birileri zan altında bırakılırsa yarın insan hakları mahkemesine dava açanlar devletten milyarlarca dolar tazminat talebinde bulunacaklardır.

İnsan hakları mahkemesine dava açmakla tazminat almakla bitmeyecektir, sonuçta devleti bu tür zara uğratanlar yargı önünde hesap vereceklerdir.

Sol partilerden Alevi sunni desteğini koparmak için son günlerde yapılan karalayıcı haberler ise gerçeği yansıtmamakla beraber birilerinin solu parçalamak için alevi sunni kardeşlerimizi yönlendirmeye çalıştığı bir gerçektir.

Öyle görünüyorki iktidar gizli hesapların peşinde sanki birilerinden intikam alma çabasındadır, örneğin TRT de bir kaçak araba satıcısı, hahammıdır nedir Tuncay Güney denen şahsı konuşturuyor bunu 65 milyon kişiye dinleterek birilerini suçlatabiliyor.

Demek ki Ülkede meydanlar hırsızlara, teröristlere kaldı, birileri bunlara prim veriyor ve konuşturuyor ve gale alıyor, o zaman dağdaki ayılarıda şehire indirip bir sorgulamak lazım belki onlarında bir bildikleri suçlayacakları birileri vardır.

Demekki Ülkenin İpleri Belçika, Amerika, Danimarka, Hollanda, Fransa, Almanyadaki ipsizlerin elindedir, olmaz böyle birşey her iddia edilen suçlanan kişi hakkında delil aramadan önce suçlayanlar hakkında araştırma yapılmalıdır.

Yaşın yanında kuruda yanar misali suçluların yanında suçsuzlar ayırt edilmelidir, böyle olmaz ise vatandaş yargıya olan güvenini yitirecektir.

Yargıya olan güvenin yitirilmesi ile ülkede daha acı olayların yaşanmasına sebep olacaktır.


 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..