Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Adalet sistemi değişmelidir

Adalet sistemi değişmelidir
 

ülke halkı iktidarı asla affetmeyecektir.


Kürt açılımı adı altında teröriste kucak açmadan öte bir eylem göremiyorum. Çünkü ülke halkının bu icraate karşı son derece tepki verdiği gözden kaçmıyor. Kayserideki gazilerin madalyalarını cumhurbaşkanına geri iade etmek istemeleri tepki konusunda ne kadar haklı olduklarını açıklamıyor mu?

Güneydoğu'dan gelen terörist grubun barış elçisisi ilan edilmesi düğün bayram havasında kutlamalarla karşılanması düşündürücü değil midir? Dün mehmetçiğe kurşun sıkanlar bugün zafer kazanmışçasına zafer işaretleri ve havai fişek gösterileri bile kasrşılanması güneydoğudaki terör destekçilerinin zaferi olarak algılanmakta, provakatif hareketler devam etmektedir. Bu durum kanunlarımız karşısında suçtur. Peki savcılarımızneden görevlerini yapmıyorlar bu durum anlaşılır gibi değildir.

Terör suçları karşısında bu kadar esnek olunabilir mi? Bunun adına kürt açılımı deniyorsa bu durum AKP iktidarınında bu terör suçuna ortak olduğunu kanıtlamaz mı? Adalalet sistemimiz bu kadar pasif kalıyorsa iktidarın bu konuda yargı sistemimize müdahelesi olduğunu düşünüyorum.

Denizler, Mahirler neden idam edildiler? Onlar devletçe terörist ilan edilirken bugün mehmetçiğe kurşun sıkan kardeş kanı akıtan pkk teröristleri kahraman olarak karşılanıyor. Bu durum son derece üzücüdür kürt açılımı dedikleri bu mudur?

Peki vatana ihanet edenler kahraman ilen ediliyorsa ergenekon dedikleri düzmece oyun intikam almak için düzenlenmiş provakatif bir hareket değil miydi? O zaman ergenekon örgütü diye adlandırdıkları ve tutuklandıkları kişilerde eylemlere karışmadıkları için serbest bırakılmaları gerekmez mi? Onlar mehmetçiğe kurşun mu sıktılar yoksa vatanı mı sattılar?

Deniz Feneri yardım derneği adı altında yurt dışından gelen yardımları cebine indirenler, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler aklanırken bugün bunlara bir yenisi daha eklenmiştir. Bu da ulusal bir rezalettir, adı kürt açılımıdır.

Her ne pahasına olursa olsun bu açılım olacaktır diyen AKP iktidarı tarihi bir rezalete imzasını atmıştır. Bugünkü Terörist destekçisi DTP ye de tepki göstermesi ise göstermeliktir. Adalet sistemimiz değişmeli gerçek suçlular yargı önüne çıkartılmalıdır.

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..