Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Adalet vadisi düz açı

Öykü-Komplo Teorisi

K. VADİSİ TERS AÇI

Adaleti Sağlayacak Bir Vadi Var Olabilir

İstanbul Büyükçekmece’de meydana gelen silahlı çatışmada 2 kişi öldü. İkisi ağır 3 kişi yaralandı. Alınan ilk bilgilere göre çatışmanın iki grup arasında çek senet tahsilatından dolayı çıktığı tahmin ediliyor.

İstanbul Çatalca’da dün akşam meydana gelen olayda 50 yaşındaki Ahmet K. adlı vatandaş öldürüldü. Görgü tanıklarının ifadelerine göre Ahmet K.’yı öldürenlerin beyaz bir arabayla gelen iki silahlı kişi oldukları tespit edildi. Kendisine ait arazide çalışan Ahmet K. vücudunun değişik yerlerine isabet eden 5 kurşunla öldürüldü. Yapılan incelemede Ahmet K.’nın 200 dönümlük arazisini uzun süredir satın almak isteyen çeşitli kişilere satmamakta inat ettiği anlaşıldı. Cinayetin arkasında arazi mafyasının olabileceği tahmin ediliyor. Ahmet K.’ya ait arazi lüks konut yapımı için çok uygun bir araziydi.

Antalya’da ve Adana’da çok sayıda vatandaşı gasp ettikleri tahmin edilen bir çetenin 5 elemanı yakalandı. Yapılan soruşturmada çete mensuplarının İstanbul, Diyarbakır, Antalya ve Adana’da çok sayıda gasp, kapkaç, hırsızlık ve adam yaralama olaylarına karıştıkları belirlendi. Çete üyeleri nöbetçi mahkemeye çıkarıldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

İstanbul Şişli’de sosyetenin önemli uğrak yerlerinden biri olan gece kulübü dün gece kimliği belirsiz kişilerce basıldı. Baskında etkisiz hale getirilen korumalar ve güvenlik görevlilerinin verdiği bilgiye göre maskeli üç kişi kalaşnikofla gece kulübünü bastı. Kasadan aldıkları çok fazla miktarda para ile baskıncılar ortadan kayboldu. Baskında gece kulübü sahibi Mehmet A. bacağından yaralandı. Yapılan ilk incelemede bu olayın arkasında çek senet mafyasının olduğu tahmin ediliyor.

İstanbul Bahçeşehir’de lüks villasında Hasan S. ve koruması ölü olarak bulundu. Yapılan ilk incelemede ünlü S. İşkembecisi’nin sahibi olduğu bilinen Hasan S.’nin alacak verecek meselesi yüzünden öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Ankara Kızılay’da trafikte tartışan 2 grup arasında çıkan çatışmada 3 kişi öldü. Öldüren ve kayıplara karışan kişilerin çete mensubu olabilecekleri tahmin ediliyor. Yapılan açıklamada ayrıntılı bir incelemeden sonra kazada arabalarını bırakarak kaçan faillerin kimliklerinin tespit edilebileceği belirtildi.

İstanbul’da geçen hafta faili meçhul kişilerce öldürülen gazeteci-yazar Ali M.’nin ölümündeki sır perdesi hala aydınlatılamadı. Yapılan incelemede evinin yakınındaki çöp kovasına konan bombanın patlaması sonucu öldürülen Ali M.’nin uzaktan kumandalı ve yüksek tesirli bomba ile öldürüldüğü belirlendi. Fakat gazeteciyi öldüren kişi ya da kişiler hakkında herhangi bir ipucu elde edilemedi.

Ankara’da yüksek yargı organlarından birinin üyesi uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Yakalanan zanlının ilk ifadesinde son aylardaki türban olaylarından etkilenerek böyle bir cinayeti işlediği belirttiği açıklandı.

-İstanbul’da sokak ortasında gündüz saatlerinde medyada son günlerde birçok tartışma programında boy gösteren ve azınlıklarca yakından takip edilen bir gazetenin baş yazarı öldürüldü.

İzmir’de Kemeraltı çarşısında çok sayıda esnafı tehdit eden ve haraç isteyen bir çeteye ait iki kişi yakalandı. Yapılan soruşturmada çetenin Kemeraltı’nda çok sayıda mağaza ve dükkandan koruma adı altında haraç istediği belirtildi. Çetenin diğer üyelerinin yakalanması amacıyla soruşturmanın genişletilerek sürdürüleceği belirtildi

İstanbul’da Okyanus Üniversitesi’nde öğretim üyesi alımı ve atamalarındaki yolsuzluklar inceleme altına alındı. Yapılan ilk soruşturmada üniversite genel sekreteri Cahit O.’nun son 10 yılda yapılan tüm atamalarda üniversitenin tüm idari ve akademik kadrolarının kendisinin belirlediği tespit edildi. Üniversitenin akademik kadrosunda genel sekreterin iki oğlu, gelini ve gelininin kız kardeşi, 5 yeğeni; ayrıca 20 uzak akrabasının bulunduğu tespit edildi. İdari personelde ise son 5 yıldan bu yana genel sekreterin tüm hemşehrilerinin bulunduğu belirlendi. Kanun gereği genel sekreterin tüm akrabaları resmi olarak atandıkları ve devlet memuru statüsünde bulundukları için üniversiteden atılamıyor.

Bütün bu suçları işleyenlerin büyük çoğunluğu hiç hapse girmeden, çok az kısmı da en fazla 1-2 yıl ceza alarak ya da cezaları paraya çevrilerek serbest bırakılmışlardır.

Yıl 2025

Ankara’da bilinmeyen bir yerde yeni bir oluşum meydanda getirildi. Oluşum tamamen bağımsız hareket edebilme yetkisine sahip kişilerden oluştu. Oluşum devletin hiç bir kurumuna bağlı değil. Kendilerine “Özel Adalet Birimi” adını koydular. Birimin içinde 2 araştırmacı gazeteci, 2 cumhuriyet başsavcısı, 2 uluslararası düzeyde başarılı hakim, 3 çok başarılı avukat, 2 herhangi bir şekilde özel hareket biriminde veya sivil istihbarat biriminde yer almamış, sıradan, üstün yetenekleri ve bağlantıları olmayan komiser, 2 emekli asker ve 2 politikacı var. Toplam 15 kişiden oluşan bir ekip. Ekibe yardımcı olmak üzere kişi başına 2 adet olmak üzere 30 adet güvenlik görevlisi seçildi. Toplam 45 kişilik ekip Ankara’da, Kayseri’de, İzmir’de, Manisa’da özel eğitimden geçtiler. 15 kişilik “Özel Adalet Birimi” her türlü silahlı korunma ve bireysel savunma eğitimi yanında her türlü hukuki eğitimi de aldılar. Tamamen bağımsız olarak çalışan “Özel Adalet Birimi”nin çalışmaları sonucunda çok büyük işler başarıldı.

2020-2025 yılları arasında çözülen olaylar:

İstanbul’da çete ve mafya kalmadı.

Terör bitti.

Ülkede kapkaç bitti.

Üniversitelerde akademik performansa göre atamalar yapıldı. Çok sayıda profesör üniversitelerden performansları kötü olduğu için atıldı.

Son 5 yılda hiçbir gazeteci faili meçhule gitmedi.

Son 5 yılda ülkede gecekondu yıkılmadı. Çünkü artık gecekondu yapılamıyor.

Politika mesleği artık eskisi gibi cazip değil. Çünkü artık politika işi herhangi bir yöneticilikten ileri bir şey değil. Milletvekilleri politikadan emekli oldukları zaman emekli maaşı diye bir şey alamıyorlar ve çalışırken de ekstra para ve ücret alamıyorlar.

Batık banka olayları tarihe karıştı. Bütün bankalar yabancılara satıldığı için iyi yönetiliyor ve karlı çalışıyorlar. Uluslararası para fonu ve dünya bankasının ülkeye girişi yasaklandı. Borçlar, önümüzdeki 100 yıl boyunca taksit taksit ödenecek.

Arazi, çek-senet, kıyı bölgeler, orman arazisi, ören yeri, müze girişi, otopark mafyası diye bir şey kalmadı. Zaten çalışmalar başladığında bu alanlar çoktan bitip tükenmişti ve en az 100’er yıllığına kiralanmıştı. Mafyalara iş kalmadı. Mafya mensupları işsiz kaldı.

Kimse lüks arabaya binemiyor. Çünkü lüks arabaya binenlerin nasıl bindikleri soruşturuldu ve araştırıldı. Araştırmaların sonucunda lüks arabalara binenlerin % 90’ı kara para aklama, uyuşturucu kaçakçılığı gibi yasa dışı bağlantıları ve vergi kaçırmalarından dolayı hapse atıldı..

Yüksek tirajlı bir gazetenin genel yayın yönetmeni “Özel Adalet Birimi’nin” başında bulunan E.T. adlı kişiyle röportaj yapıyordu. E.T.’nin sırtı kameraya dönüktü. Yüzünü göstermiyordu.

“2020- ile 2025 yılı arasındaki yapılanlarla ilgili verdiğiniz bilgiler gerçekten çok ilginç Sayın E.T. Tüm bunların arkasında “Özel Adalet Birimi” vardı demek.”

“Evet.”

“Efendim E.T. gerçek adınız mı yoksa kod adınız mı ?”

“Tabii ki kod adım.”

“Peki Özel Adalet Birimi’nin diğer mensupları nerede şimdi ?”

“Son 5 yılda ülkedeki tüm adalet sistemini değiştirdikten sonra birimimiz dağıldı. Arkadaşların çoğu ülkenin değişik illerinde emeklilik günlerini geçiriyorlar.”

“Yurt dışına giden oldu mu peki ?”

“Hayır hiç kimse gitmedi. Biz halkın içinden gelen, fazla bilinip tanınmayan insanlarız. Tekrar halkın içine döndük. Halktan asla ayrılmadık.”

“Son yıllarda artık size yapacak pek bir şey kalmadı. Ülkede yasal olmayan hiçbir şey yapılmıyor artık. Neredeyse 2000’li yılların ilk 20 yılını özleyecek duruma geldik. Nerede o eski çeteler, mafyalar, yolsuzluklar, lüks arabalar, özel villalar, katlar, yatlar, o eski politikacılar, ithal ekonomi bakanları, o eski profesörler. ”

“Evet haklısınız. İnsan bazen o yıllarda yaşananlar kötü de olsa o günleri özlemiyor değil. Şimdi rahat rahat yere tüküremiyor insanımız, arabasının kornasını sonuna kadar basamıyor, yüksek sesle sokaklarda müzik dinlenemiyor, seyyar satıcılar, mecliste birbirine derin sevgilerini sunan politikacılar kalmadı.”

“Artık sizin göreviniz sona erdi diyebiliriz herhalde sayın E.T.”

“Evet şimdilik öyle gözüküyor. Biz hep devletimiz ve milletimiz için çalıştık. Önemli görevler üstlendik. Bugün görev verilirse yine yapmaya hazırız. Ben ve arkadaşlarım adalet için ölmeye hazırız.”

“Çok teşekkürler sayın E.T.”

“Ben teşekkür ederim.”

“Sayın seyirciler yılın röportajı burada sona erdi. Tekrar görüşmek üzere. İyi geceler.”

Röportaj bitmişti. Röportaj biter bitmez kanalın telefonları kilitlendi. Tüm ülke bu röportaja odaklanmıştı. 2020 yılından itibaren ülkede meydana gelen tüm adaletli gelişmelerin arkasındaki adamla röportaj yapılmıştı. Herkes bir döneme tanıklık etmiş, geçmiş günleri hatırlamıştı. Derin adaletin söyledikleri dikkatle ve şaşkınlıkla dinlenmişti.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..