Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Adalet ve Kalkınma Partisi… imiş!

Adalet ve Kalkınma Partisi… imiş!
 

Yaşanmış bunca yaş, büyüklerden dinlediklerimiz, yaşadığımız olaylar, bize birçok şey öğretirler. Bunlar ise bizim hayatımızda daima daha dengeli davranmamızı, gelecek olaylara daha hazırlıklı olmamızı sağlar.

Benim hayattan öğrendiğim birçok şeyden biri de, bir insanın dilinde en çok hangi sıfatlar dolaşıyorsa biliniz ki o insanlar o sıfatların fakiridirler. Kurumları da insanlar meydana getirdiğinden bu özelliği aynen kurumlarda da görüyoruz.

İktidarda olan partimizin adı Adalet ve Kalkınma Partisidir. Sözde her adımı adil olarak atacak ve ülke insanına adalet ilkeleri çerçevesinde muamele edecekti. Oysa uygulamalar maalesef benim öğrendiğim bilgileri doğruluyor. Adının başında adalet geçen bu partinin adaletle pek işi olmadığını görüyorum.

Burada birilerinin çocuklarının nasıl gemicikler, pırlantacıklar sahibi olduğunu irdelemeyeceğim. Veya Silivri kamplarında sürekli yapılan adalet katliamından da bahsetmeyeceğim. Onlar çok bilinen ve birileri tarafından hazmettirilmiş olaylardır. Ancak aşağıda bahsedeceğimiz olayı hazmedebilecekseniz, afiyet olsun.

“Si­ve­rek Kay­ma­kam­lı­ğı Sos­yal Yar­dım­laş­ma ve Da­ya­nış­ma Vak­fı, il­çe­de ih­ti­yaç sa­hi­bi ol­du­ğu sap­ta­nan 4 bin ai­le­ye Kur­ban Bay­ra­mı ne­de­niy­le 60 li­ra­lık yar­dım yap­ma ka­ra­rı al­dı. Bir­ço­ğu bay­ram ön­ce­si pa­ra­sı­na ka­vuş­tu. Ara­ya ta­til gir­di­ği için 60 li­ra­sı­nı ala­ma­yan­lar ise dün ban­ka­ya koş­tu. Ka­la­ba­lık grup, ban­ka şu­be­si­ne ay­nı an­da gir­mek is­te­yin­ce iz­di­ham ya­şan­dı. Va­tan­daş­lar­dan ezi­len­ler ol­du. Güç­lük­le bir se­fer­li­ği­ne mah­sus 60 li­ra­sı­nı ala­bi­len­ler evi­nin yo­lu­nu tut­tu. Bu du­rum yü­rek­le­ri sız­lat­tı.”

Ne var bunda, bizler böyle rezalete alışığız diyecekseniz buyurun devamını okuyun. Vatandaşının aç olduğunu bile bile görmezden gelen, bayram nedeni ile sadaka misali 60 ar lira dağıtan hükümet, Suriye’den sığınmacı adı altında gelen ve çoğunun ne olduğunu herkesin bildiği insanlara üç öğün düzenli yemek, çok modern çadır kentler veriyor. Üzerine üstlük kişi başı aylık 100 Tl. Harcama kartı veriyor. Maliye bakanı o insanlara verilen paralın 400 milyonu geçeceğini söylüyor. Bu para nereden mi veriliyor? Kendi aç halkının boğazından kesilerek.

Ne büyük bir adalet anlayışı değil mi? Diyeceksiniz ki adında adalet var, olacak o kadar.

İzmir 2012-11-03

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..