Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Adalet yerini buldu: Şampiyon Galatasaray..

Adalet yerini buldu: Şampiyon Galatasaray..
 

Galatasaraylı futbolcular kupayı kadıköy'de kaldırdı..


Play-off öncesi Galatasaray %80 şampiyon derken ve kamuoyunun da beklentisi genelde bu yöndeyken; Süper Final maçlarında Fenerbahçe'nin aldığı galibiyetler (özellikle TT Arena'daki) ve son maçın da Şükrü Saraçoğlu'nda oynanacak olması Fenerbahçe camiasını epey umutlandırdı.

Oysa Galatasaray normal sezonda oynadığı futbol ve mücadelesiyle şampiyonluğu hak etmiş; şike iddianamesinde ismi bile geçmemesine rağmen; saha dışı olaylarla hiç bir alakası olmamasına rağmen bir de Süper Final uygulamasıyla mücadele etmek zorunda kalmıştı; kısacası bugün Fenerbahçe kazansaydı en büyük haksızlığı yaşayacaklardı.

Maçın teknik/taktik analizine hiç gerek yok. Galatasaray'a beraberlik yetiyordu ve kendilerini şampiyon yapacak 1 puanı almayı başardılar. Arena'daki maçta Fenerbahçe'nin uyguladığı planı bu kez sarı-kırmızılı takım uyguladı. 90 dakika boyunca iyi defans yaptılar, geride boş alan bırakmadılar, zaman zaman profesyonelliğin gerektirdiği hareketlerle zamana oynadılar..Az sayıdaki pozisyonda da Muslera oldukça başarılıydı.

Fenerbahçe'nin son maça kadar umudunu taşıması bile oldukça büyük bir başarı. Ama son maçta, daha doğrusu final maçlarında yaşadıkları stresi bir türlü kaldıramıyorlar. Bugün de çok heyecanlıydılar, gol gelmedikçe daha da stres yaşadılar. Taraftarın şampiyonluk beklentisi futbolcuların altından kalkamayacağı bir psikolojik durum oluşturmuş.

2 etik kurulu raporu da (ilki daha vahim) şike ve teşvik girişimlerini kabul ederken; hatta İbrahim Akın'a şike nedeniyle ! ceza verilirken, önce kuralların değiştirilmesi ardından yaşanan 10 aylık şike sürecinin cezasız kapatılmaya çalışılması..kişilerle kulüplerin ayrılması...herkes çok şeyden rahatsız oldu. Ama beklenen oldu ve adalet yerini buldu. Çünkü herkes her şeyin farkında ve bu etiket Fenerbahçe'nin üzerine yapışıp kalacak.

Gelelim maç sonrasına:

- 40 Haftadır sahada mücadele eden futbolculara kupanızı soyunma odasında verelim demek ayıptır ! Karar maç öncesi alındı ve Fenerbahçe kazansaydı kupayı sahada kaldıracaktı. Galatasaray'a kupanızı soyunma odasında verelim teklifi hiç hoş olmadı.

-Kupanın başbakan'ın talimatıyla saha içinde verilmesi de başka bir ayıptır. Siyasetle futbolu ayrı tutmaya çalıştıkça ikisi de iç içe geçiyor. Federasyon başkanı kupayı vermek için başbakandan haber bekliyorsa bu işi hiç yapmasın!!

-Fenerbahçe taraftarlarının çıkardığı olaylar da üzüntü verici. Oysa ki Fenerbahçe yöneticileri ve Aykut hoca çok centilmence davrandılar. Taraftar da buna uysaydı bundan sonra 2 kulüp arasındaki ilişkiler çok daha iyi olabilirdi. Unutmayalım ki daha bir kaç hafta önce Barcelona taraftarı kendi sahasında kaptırdıkları şampiyonluk sonrası ezeli rekipleri Real Madrid'i alkışlamıştı..

-Kısacası normal sezondan sonra Süper Final'in ardından da şampiyon olan Galatasaray'ı kutluyoruz. Fenerbahçe'yi de zor bir sürece rağmen son maça kadar verdiği (saha içindeki!) mücadelesinden dolayı tebrik etmek gerekiyor. Bir takım şeylerin üstü kapatıldı ve Fenerbahçe hak ettiği cezaları almadı ancak yine de futbolcularını kaybederek; Şampiyonlar Ligi'nden uzak kalarak, maddi-manevi bazı bedeller ödediler. Bundan sonrası için adil bir futbol olur inşaallah, tek dileğimiz bu..

-Önümüzdeki sezon da normal statüye döner ve Süper Final saçmalığından da vazgeçeriz umarım. Toplum yeterince gerildi ve bu kavgayı daha fazla devam ettirmek kimsenin faydasına olmayacaktır. Kimse bir Süper Finali daha kaldıramaz..

Şimdi Fenerbahçe'nin oynayacağı bir kupa maçı daha var. Ardından gözler UEFA'da olacak. Bakalım futbolun patronu ne karar verecek ?

 
Toplam blog
: 65
: 1328
Kayıt tarihi
: 21.08.11
 
 

21 yaşındayım İst. Üniv siyaset bil. ve ulus. ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim... Olaylara eleştir..