Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '08

 
Kategori
Deneme
 

Adam-8

Adam-8
 

adam


Perdesini ve penceresini açtı. Derin bir nefes aldı ve karşı pencerede birbirlerine sokulmuş kumruları izlemeye koyuldu.’’Bir başkasının sıcaklığı’’ diye mırıldandı.

Arada sırada çıktığı yolculuklarda mutlaka ürkerek anlık baktığı, baktıkça türlü düşüncelere kapıldığı, yolculuk bitene kadar basit ve değersiz bulduğu için ilişkisini yürütemediği kadınlar oluyordu. Tek farkı kadınların bu ilişkiden haberi olmamasıydı. Kafalarını öne eğmelerinden, yanlarından geçen iyi giyimli bayları görmesinden sonra davranışlarındaki küçük değişmelerden, yanlarında bir başka arkadaşı varsa seslerini yükseltmelerinden sürekli anlam çıkarırdı.

Aşk denen ama kendisinin mantıksız düşünme bulantı ve saplantısı olarak adlandırdığı hissi o göçmen kadınla yaşamıştı.Her gün kadının çalıştığı dükkandan öteberi almış, onun kısık ve insanın içine bir sigara dumanı gibi giren sesi , edebi benzetmeleri bile yakıştıramadığı kadar sarı saçları ve bakmaktan ürktüğü yemyeşil gözleri hayatının başrolü olmuştu.Onun zengin bir züppeye bakışına şahit olduktan sonra ise bu saplantısı yerini yaraya bırakmıştı.

"Kendilerini sıradan gösterenlerlere aşık olur , özel gösterenlerle yaşam sürerler. Bu dünyanın mantıksız düşünmekten zevk alma oyunundan artık sıkıldım"

Değişmeye devam ediyordu adam , sorguluyordu.

İnsan saklandığı hayatın şeklini alan bir maddeydi, sınırlandırılamaz kesin kurallarla bağlanamazdı.

 
Toplam blog
: 32
: 358
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

1983 İstanbul doğumludur. Halen hayattadır. ..