Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '09

 
Kategori
Deneme
 

Adam-9

Uykudan kalktıktan sonra yine sırılsıklam olmuş yatağını değiştirmeden sandalyesine oturdu ve ellerini terlemiş alnıyla saçlarında gezdirdi. 10 dakika geçmesine rağmen gördüğü kabusu hatırlamasına şaşırmıyordu zira hemen hemen 15 günde bir rüyasında yüksekten düştüğünü görüyor çok istemesine rağmen bir türlü yere çarpmıyordu. Düşüşü istemesinin nedeni de düşme anında uykudan uyanacağını bilmesiydi.

Bu kabuslara sebep olarak yetimhanedeki arkadaşlarının ona yaptığı şakaları görmezden gelmesinin yarattığı pişmanlığı görmek isterdi fakat aslında bir yandan beyninde bir an bile hiç eksik olmayan merak ve araştırmaya duyduğu isteksizlik onu ancak yüksekten düşmek kadar biçare hissettirebiliyordu. Meraklarının sonucunu görmekten o derece kaçınıyordu ki araştırma sonucunun düşüncesiyle aynı çıkacağına olan inancı saplantıya dönüşüyordu.

Üstünü giydikten sonra kendi gibi yağmur mağdurlarıyla birlikte koşa koşa tren istasyonuna doğru yol aldı. Yağmur her zamanki gibi onun dışarıya çıkmasını beklemişti. Şemsiyesini o kadar sık unutuyordu ki elbiselerinin üzerinde her zaman rutubet kokusu vardı.

Hemen hemen her zaman önde bir baş, sadece aynı anda çok şey düşünebilenlerin anlayabileceği şekilde sorulara verilen kısa ve yeterli cevaplar, göz temasından kaçınma, sabit bir noktada kilitlenme, diğerlerinin yapıştırdığı salak yaftasına layık yavaş, sakin adımlar iş günlerinin çoğunda ona hakim olan hallerdi.

Ellerinde kağıtlarla bir oraya bir buraya hayalet gibi dolaşırken aklında hiçbir zaman o zaman gerçekleştirdiği eylem bulunmazdı.

 
Toplam blog
: 32
: 358
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

1983 İstanbul doğumludur. Halen hayattadır. ..