Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Adam elindeki sivilceyi saklıyor; kişilerin bilmediğimiz yönleri bilmememiz gereken yönleri olmalı

Adam elindeki sivilceyi saklıyor; kişilerin bilmediğimiz yönleri bilmememiz gereken yönleri olmalı
 

Her şeyinizi saklarsanız sizi göremeyiz ki, şeklen yoksanız öyle de yoksunuz… Biz size ait hiçbir şeyi görmeyeceğiz/bilmeyeceğiz yine de siz tanınır, görünür, bilinir, sevilir olacaksınız öyle mi; nasıl olacak bu?

Bazı şeylerinizi saklarken paniğe kapılıp kendinizi de saklıyorsunuz. Biz de o vakit “Acaba bir ayıbı mı var, bir suç mu işledi?” algısına kapılıyoruz. Tırnağınızdaki ojeyi bile saklarken bu böyle, bilesiniz; yakalanıyorsunuz!

Vardır kimimizin suçu, ayıbı bunları arayan zaten ayıp ediyor da “Nasılsın?” dememiz bile neden sizde paniğe sebep oluyor? Yoksa saklamaya çalıştıklarınız o kadar çok mu da içinize sığmıyor?

Soru yağmurundan kurtulmanızın tek yolu var, mahreminiz dışındaki her şeyinizi ortaya dökmek; ben merak edenlere atletimi de çıkarıyorum!

Saklayarak ve saklanarak yaşanmıyor… Normalde mahreminiz dışında her şeyinizi herkes bilecek, aksi bir dünya yok. Hatta ben bir yazımda isteyenlerin mahremlerini de paylaşabileceklerini(tabii ki görmesini/bilmesini istedikleriyle) yazdım, kimse itiraz etmedi; demek ki böyle bir arzu da var, gazete köşelerindeki “itiraf” lar buna örnek…

Bu dediğimiz, mecburiyet değil, hayat önümüze çıkarıyor. Yalnızlığı kabul ederek gizemi seçebiliriz. Bir de neleri saklamalıyız? Mahrem diyoruz da mahrem nedir yani? Yemek pişirmesini bilmiyormuşsun, kimse öğrenmesin istiyormuşsun. Bu şimdi mahrem mi?

Yaşadığımız şeylerin bir kısmı gizli yaptığımız şeylerden oluşuyor; Kerim Korkut’un tespiti bu. Normal bir durum çünkü sokakta dondurma yemenin bile ayıp sayıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Ama sanki saklamamız gereken şeyleri de abartıyoruz, beş yıl arkadaşlık yaptığım birinin adı başkaymış!

Mali durumunu saklıyor, param yok demiyor (Çünkü biz parası olmayanları…) Yani galiba saklama durumları bununla alakalı… İnsanlar ayıbını/eksiğini (ya da bizim ayıp olduğunu düşündüğümüz şeyleri) saklar… Bu durumda kişiyi niye suçluyoruz ki… Madem öyle ayıp değilse ayıp olduğunu düşünmeyelim, o da saklamasın…Nelerin ayıp olduğu konusunda net bir şey yok ki…Ahhh rezil düzen!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..