Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Adam gibi adam...

Adam gibi adam...
 

Aslında, kadınların ne istediğini, nasıl erkek istediğini anlayabilmek, öğrenebilmek imkansız gibi bir şey olsa da, kadınlar aslında çok şey değil, karşılarında sadece ''adam gibi adam'' istiyorlar.

İşte, kadınların sürekli istedikleri ''adam gibi adam'' olmak nasıl bir şeymiş?

Adam dediğin, yiğit olacak, adamlığa giden ilk adımı cesaretiyle atacak!
Güvenilir olacak, hayatı bir uçkurun peşinde değil, güzelliği şad etmekte arayacak!

Kılıbık olmayacak, ne konuşulduğunu anlayacak, yorumlamayacak!
Kadın işlerini kadına bırakacak, kendisi erkek işlerini yapacak. Ne iş yapabileceğini bilecek, gerektiğinde taşı da sıkacak, çöpü de atacak, hiç gocunmayacak. Eve geldiğinde kendine gelmiş gibi olacak, hanımını ihya edecek! Çalışmasının nedenini ailesini yüceltmek ve iyi yaşamalarına dayanak olduğunu bilecek. Tv karşısında zapping yerine, hanımıyla karşılıklı kahve içmesinin tadına varmasını bilecek. Mahremine sahip çıkacak, asla sevgisiz yatağa girmeyecek, karısını hayvanca değil insanca severek çocuk sahibi olacak!

Tatminlerini kadınına sahip çıkarak yaşayacak, bilecek ki erkek adam olmak zor iş!

Birkaç et parçası görünce, ağzının suları akarak iştahı kabarmayacak, bilecek evde gözüne başka göz değmemiş kadınının olduğunu. İş toplantılarında, seyahatlerinde, oturduğu restaurantlarda kadınının yiyemeyeceğini bildiği yemeği dahi yemeyecek. Erkek onurlu olacak, eşine sevgisini tatlı bir bakış, ciddi bir gülümseyişle gösterebilecek. Sevginin doruğunda yaşamasını ve zamanın bir tarihle sınırlı olmadığını bilecek!

Çarşıya – pazara karısını göndermeyecek, bilecek ki evinin her türlü dış ihtiyacını erkek adam karşılar, yapacak! Temiz olacak adam dediğin, dişleri bembeyaz, elleri nasırlı olacak. Bahçe işlerinden anlayacak, ev aletlerinin tamiratını kendisi yapacak. Göbekli olmayacak, sporu maç izleyerek sevmeyecek, kendisi aktif olacak. Seni sardığında kolları sanki canın çıkıyormuş gibi hissedeceksin, kalp çarpıntılarından hissizleşeceksin.
Gözleri ferfecir okumayacak, dönek hiç olmayacak!

Erkek mert olur, sözünün eri olur! Ne seni bir sümsüke satacak, ne de onurunu yerler altına alacak. İstediğini bilecek ve istediğini alacak.

Erkek dediğin egemenliğin sembolüdür, kendini keşfetme yolunda kendi eksiğini her daim arayıp bulacak, yanlışını doğrulayacak. Ciddi olacak ciddi, hele yabancı bir bayanın karşısında az konuşacak, kendi mahremi yanındaymış gibi hareket etmesini bilecek.

Adam dediğin, cömert olur, ne alacağını, ne kadar yiyip yedireceğini iyi bilir!
İnançlı olacak, değerlerini iyi bilecek. Ekonomist tavrıyla evinin reisi olacak. Kadınına söz kondurmayacak, değil sert bir bakış ufak bir zan da dahi bulunmayacak, bilecek ki o narin kadın O’na emanet!

Başını rahatça omuzlarına koyabileceksin örneğin, kokusu buram buram insan kokacak, yanında huzurlu olacaksın!

Kültürlü olacak, her zaman şerefin, dürüstlüğün, onurun yanında taraf olacak. Güçlü olacak, kaba kuvvet gerektiren yerlerde adam da dövmesini bilecek.
Ellerini sımsıkı tutacak, bağlılığın ellerinde olduğunu hissedeceksin. Sadık olacak sadık, fırıldaklardan hep farklı olacak! Adam gibi adam lider olacak, niye yaşadığını, neyin adına yaşadığını bilecek, fikir adamı olacak! Azimli, iradeli, saygılı olacak. Tertibi ile zahmetsiz olacak. Okuyacak, düşünecek, kendini geliştirecek. Mıy mıy olmayacak, mayasa vurdu mu ses getirecek! Seni esirgeyecek yabandan, hayvandan, tuttu mu damarı sıkıverecek gerektiğinde adamın boğazını, sevdiğini canı pahasına koruyacak!

Ağzından çıkanı duyacak, duyuracak!

Kadın bilecek karşısında bir erkek var. Bilecek ve kadın ondan sonra Allah’a şükredecek, iyiki adam gibi bir adam karşısına çıkardı diye…

Ahhhh biz erkeklerin işi çok zor çokkk. Aslında tüm bunları yapsak da, mutlaka bir şey bulur bizim kadınlarımız! Siz kadınlar için böyle adam gibi adam bulmak ne kadar zorsa, biz erkekler için de kadın gibi kadın bulmak çok zor.

 
Toplam blog
: 57
: 2828
Kayıt tarihi
: 17.07.07
 
 

17 yıldır uluslararası firmalarda yöneticilik yaptım. Bunun yanında şirketlere satış, yöneticilik, k..