Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '06

 
Kategori
Otomobil
 

Adam gibi araba kullanmak

Adam gibi araba kullanmak
 

Her sürücü kendini araba sürüşünü ortalama bir sürücüden daha iyi ve güvenli olarak görür. Üstelik kazaların %90-95’i de bu yanlış düşünceden kaynaklanır. Bir sürücünün kendisinin, taşıdığı insanların ve diğer sürücülerin güvenliği için yapabileceklerini bilmesi ve uygulaması gerekiyor. Yani;

Araba kullanırken konsantre olmak çok önemli. Trafik riskleri yok edilemez ancak azaltılabilir. Her halukarda kendiniz ve diğer sürücüler için riski minimize etmeyi amaçlıyor olmalısınız. Siz ne kadar iyi olsanızda karşınızdaki sürücünün hatasının bedelini ödeyebileceğinizi unutmayın.

Çabuk reaksiyon göstermek, slide’lar atarak yolda gezinmek sizi iyi sürücü yapmaz.Gençler yaşlılara göre daha hızlı reaksiyon göstermelerine rağmen en çok kazayı onlar yapıyorlar unutmayın.

Olası bir kazada neler yapabileceğinizi düşünmeniz lazım. Tekerlek patladı istepne olmalı, motor arızalandı çekicinin telefonu olmalı, kar yağdı zincir olmalı, hastalık vb. de ilkyardım yapmayı ve malzmelerini ve ambulans numarasını mutlaka bir yerlere yazmayı vb.

Yola çıkmadan önce mutlaka dinlenmiş olun. Ve acele etmenizi gerektirmeyecek bir zamanlama yaparak yola çıkın.

Önünüzdeki arabanın arkasına yapışmayın. Ani bir frende siz ve sizin arkanızdakinin aynı reflekste olmayacağını ve kullandığınız araçların fiziksel farklılığını unutmayın. Ayrıca çok yanaştığınızda ayağınızla hafifçe frene dokunursunuz, arkanızdaki araba biraz daha uzun, diğeri biraz daha uzun bu yüzden hem trafik yavaşlar hemde dur-kalk gitmeler başlar.

Şeridinizin hızına uymaya çalışın. Asla ve asla hız limitlerini geçmeyin. Fakat güvenli olsun diye şeridin hızının çok altında kullanmak belki sizi kazadan kurtarır ama kaza yaptırmanıza neden olabilir. Ayrıca yiyeceğiniz cezalarda cabası.

Sol şeridi hızlı araçlara bırakın. Sollama yapabileceğinizden %100 hatta %1000 emin olduğunuz ve sollama işaretlerinin uygun olduğu yerlerde sollama yapın.

Frene güvenmeyin. Fren bir tel parçasından ibarettir. Kontrollü bir hızda seyredin ve motor frenini kullanmaya çalışın.

Trafik kurallarına özellikle uzun yollardaki tabelalara ve yer çizgilerine uyun.

Arabanızda can taşıdığınızı unutmayın. Bu yüzden iyi bir sürüş kadar, dikkat ve temkinli olmakta çok önemlidir. Kışın zincir, halat vb. arabanızda olması gereken her şeyi kontrol etmeden yola çıkmayın.

Aynalarınızı kullanın. Sinyal vermek demek yol hakkı aldığınız anlamına gelmez, aynadan kontrol edip yol hakkının sizde olup olmadığına bakmalısınız.

İnsanlarla kavga etmeyin ve boğuşmayın. Trafikte birbirini tanımayan iki insanın birkaç saniye içerisinde birbirinden nefret edip birbirlerini öldürmeye kalktığı ile ilgili haberleri okuyor yada seyrediyorsanız siz haber olmamaya çalışın. Çünkü trafikte “kazanan olmaz” Ayrıca sizin kızgınlığınızı büyük ihitmalle karşı taraf farketmiyor bile. Boşuna kendinizi üzmeyin.

Şimdi daha iyi bir sürücü olarak neler yapabileceğinizi düşünün. Sizi iyi bir sürücü olursanız birden fazla hayat kurtarmış olacaksınız unutmayın.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..