Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '07

     
    Kategori
    Dostluk
     

    Adam gibi yaşamak

    Bu güzelim dünyada insan gibi yaşamanın bir yolunu bulmak zorundayız. Kanın, gözyaşının ve tabiî ki sömürünün olmadığı. Tarihin kaydettiklerine göre bunun bir tek yolu var gibi gözüküyor. Bize verilen” insan “sıfatının içini insan gibi doldurarak.

    Sanırım aşağıdaki fıkra bunu en güzel şekilde anlatıyor.

    Aile güzel bir Pazar kahvaltısı yapar. Keyif çayları doldurulur. Şöyle geriye yaslanılır.

    Gazeteler okunmaya başlanır. Evin veledi başlar babasının paçasından çekiştirmeye. Baba beni parka götür. Baba beni sinemaya götür. Ama dışarıda hava bunlar için hiçte uygun değildir. Baba ne kadar anlatsa da velet vazgeçecek gibi değil.

    Bu arada babanın aklına bir hinlik gelir. Okuduğu gazetenin bir sayfasında dünya haritası vardır. Oğluna yanına gelmesi için seslenir.

    Bir şartla sinemaya götüreceğini söyler. Sayfayı göstererek bu nedir diye sorar. Velet hemen yanıtı yapıştırır tabi. Dünya haritası! Şimdi ben bunu parçalara ayıracağım. Sen tekrar eski haline getirirsen sinemaya gidiyoruz.

    Sayfa bir sürü parçalara ayrılır. Veledin önüne bırakılır. Gazete okumaya tekrar dönülür. Aradan kısa bir süre geçer. Velet baba tamam der. Kalk gidelim. Harita gerçekten ilk hali gibidir.

    Tamam oğlum kazandın.

    Peki nasıl becerdin?

    Bundan kolay ne var baba: Arkasında insan resmi vardı. Onu düzelttim. Dünya kendiliğinden düzeldi.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 912
    Kayıt tarihi
    : 02.10.07
     
     

    1970 yılı sıcak bir yaz gününde Isparta- Şarkikaraağaç- Çiçekpınar kasabasında doğmuşum. 20 yıllık k..