Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '09

 
Kategori
Siyaset
 

Adam Olmak

Adam Olmak
 

Ahmet Türk ve ekibi


DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Cumhurbaşkanı Gül’den randevu alamayınca bu sefer yönünü işadamlarına ve sendikalara çevirdi. "Bu ülkede istikrar istiyorsanız, barış için siz de çalışın, bir lira zam için eylemler yapıyorsunuz, gelin barış için de eylem yapın, yürüyüş yapın" diyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül "Kürt sorunu, en önemli sorundur" derse Ahmet Türk de o zaman bu sorunları çözün demez mi?

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, “PKK 1 Eylül'e kadar ateşkes ilan etti. Eğer bu adımları görmezden gelirseniz, yarın oğlu askerde olan analar ile oğlu dağda olan analar yakanıza yapışacak. Sorunun çözümü konusunda bu görevi ve duyarlılığı ortaya koyarsanız barış için çok önemli bir dönemi yakalamış oluruz. 'Barış için meydanlara çıkın' dediniz, çıktık. Siz ise şimdi suskun kalıyorsunuz. Lütfen sayın Başbakan ve sayın Cumhurbaşkanı, siz, bize barışı savununuz dediniz. Halkımız barış için yola çıktı. O zaman niye sessiz kalıyorsunuz. Lütfen bu halkın barış sesini dinleyin ve bu sese kulak verin, adam olun adam… Bu fırsatı değerlendirmezseniz bunun vebali de günahı da sizin boynunuzadır” diyerek meydanlarda nutuk atıyor, yüzlerce insanı kışkırtarak, bunun adına da “Özgürlük ve barış mücadelesi” diyor.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna da, isteklerini ve taleplerini içeren bir taslak çalışmaları olduğunu, çok yakında bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını, demokratik bir Anayasa nasıl olurmuş herkese göstereceklerini söylüyor.

Bekleyip görelim bakalım adam gibi adamları..!

Oysa ki, adam olmak dik durmaktır. Korkaklığa, iki yüzlülüğe, sahtekarlığa, namertliğe pirim vermemektir. Adam olmak sevmeyi bilmek demektir. Adam gibi adamların yolları zorlu ve çetindir. Adam olmak kin ve intikam duygularından mahrum olmak demektir. Adam olmak masum insanların canına kıymamaktır. Adam olmak vatanına, bayrağına ve milletine sahip çıkmak, bu uğurda can vermek demektir.

Adam olmak; masum insanları öldürmek, yol kesmek, adam kaçırmak, askere kurşun sıkmak, işyerlerini bombalamak hiç değildir!

 
Toplam blog
: 17
: 905
Kayıt tarihi
: 31.07.08
 
 

15/01/1962 Kahramanmaraş doğumluyum. Ankara'da yaşıyorum. Hayatın içinde olmasa da kıyısında herkes ..